Segítsetek Márkusnak!

2018.08.05. 15:07

Baráti lovasnap Kőszárhegyen, jótékonysággal

A kőszárhegyi Hérics Hagyományőrző Lovas Baráti Kör jótékonysági lovasnapot rendezett szombaton a fehérvári Krencz Márkus megsegítésére. Százharmincezer forintot adtak át a családnak.

V. Varga József

Kettesfogat a selybák között: Bakos Vanda a női megméretés győztese

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Krencz Márkus születésekor fertőzést kapott édesanyja méhén belül, így kisfejűséggel született, amelyből számos idegrendszeri és mozgásszervi problémája adódott. Még sem járni, sem beszélni nem tud, szülei gyomorszondán keresztül táplálják. Négy éve izomfelszabadító műtéttel segítettek a ma már 8 éves kisfiúnak Barcelonában. A műtét sokat segített állapota javulásában, de szinten tartásához további rehabilitációra, sok-sok tornára van szüksége, családjának pedig anyagi forrásokra.

A baráti kör jótékonysági lovasnapot szervezett szombaton, melyen Márkus családja is képviseltette magát. A Hérics Hagyományőrző Lovas Baráti Kör és a környék lovas társadalma jótékonysági megmozdulásra szövetkezett a kánikulai hétvégén. Elhatározták, hogy a szombati napot, a színes, látványos lovasnapot, lovasjátékokat Krencz Márkus megsegítésére ajánlják.

Jótékonysági lovasnap Márkusért – A két tesó: Horáció és Márkus
Fotó: a család

Amint Fogasné Bognár Judittól, a baráti kör elnökétől megtudtuk: 130 ezer 760 forint gyűlt össze, amit egy csokoládétorta kíséretében adtak át a családnak. A tortát Horváthné Sallai Edit ajánlotta fel Márkuséknak. A kőszárhegyiek és a környékbeliek remélik, hogy szerény eszközeikkel is segíteni tudtak a rászoruló székesfehérvári családnak.

A Krencz házaspár úgy fogalmazott: az önzetlen támogatások révén fiuk esélyt kaphat egy teljesebb életre. Számlaszámuk a következő: Krenczné Nyikos Karolina 10700787-55183459-51100005. A szülők, Balázs és Karolina hálás szívvel köszönik mindenki segítségét!

Kettesfogat a selybák között: Bakos Vanda a női megméretés győztese
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A különböző fogathajtó és hátas ügyességi kategóriákban Rózsa Ferenc (póni) és ugyancsak Rózsa Ferenc (gumis kocsi), Bartal Péter (jártató), Rábai Richárd (hintó), Bakos Vanda (női), Nagy Zoltán (hátas haladó), illetve Stibi Milán (hátas kezdő) győzedelmeskedett. A váltóversennyel kombinált vadászhajtást Rábai Richárd hajtó, Takács András segédhajtó és Fogas Zsolt lovas nyerte. Az asszonytoló megméretés első helyét a Radics Zoltán – Radics Vivien páros gyűjtötte be, a legfiatalabb lovas címét ifjú Fridinger József kapta. A közös ebéden ízletes babgulyást szolgáltak föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában