Esküvő, nászút, majd edzőtábor

2018.07.24. 18:22

Pelczéder Orsolya a magyar női kézilabda-válogatottal készül jelenleg

A mozgalmasra sikeredett nyár során előbb Ciprusra, majd Törökországba utazott az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatának 25 éves játékosa. A fehérvári szélső először tagja az A-keretnek.

Horog László

Pelczéder Orsolya a boldogító igent követően

Fotó: a szerző

Június végén esküdött örök hűséget párjának, Kovács Attilának, akivel ezután Ciprusra utazott nászútra. Pelczéder Orsolya július 11-én megkezdte a felkészülést az Albával Fehérváron, múlt héten már Mátraházán edzőtáborozott a kék-fehérekkel, vasárnap pedig Belekbe utazott a nemzeti együttessel. A válogatott egyhetes edzőtáborában az erőgyűjtésen van a hangsúly.

A szezon zárása után nem sokkal férjhez ment.

– A párom váci, akkor ismerkedtünk meg, amikor a Duna-parti városban kézilabdáztam. A Pest megyeiektől 2016 nyarán, a több játék reményében szerződtem Fehérvárra. Nem is bántam meg a döntésemet, pár hónapja meghosszabbítottam a szerződésemet. Jól érzem magam a klubnál, valamint az is fontos, hogy válogatott lettem. Az igazság az, a szezon zárása után nagyon vártam az esküvőt, sokkal jobban izgultam, mint a meccsek előtt.

Mondjuk a bajnoki meccseket illetően bőven van tapasztalata, esküvőkben talán nem.

– A nyár eleje a szervezéssel telt, izgatottan számoltam vissza a napokat. Nagyon jól sikerült az egész rendezvény, minden úgy zajlott, ahogy előzőleg elképzeltük. A váci ceremónia egyszerű volt, mégis csodálatos. Néhány barátunk nem tudott eljönni, amúgy szinte mindenki ott volt, aki fontos nekünk, hatalmas boldogságot jelentett, hogy a számunkra lényeges emberek velünk együtt örülhettek. Ez tényleg a legszebb nap az ember életében. Anyukám többször elmondta, nagyon örül, hogy boldognak és önfeledtnek lát engem. A ceremónia virágait az MTK alakulatát erősítő kézilabdázó, Dakos Noémi kötötte, valamint ő is díszítette fel a helyszínt. A kismarosi lakodalom után előbb Ciprusra mentünk nászútra, majd megkezdődött a felkészülés Székesfehérváron.

Pelczéder Orsolya a boldogító igent követően
Fotó: a szerző

Aztán Mátraházára utaztak, ön pedig a válogatottal Törökország felé vette az irányt.

– Áprilisban kaptam először meghívót Kim Rasmussentől, akkor két napot gyakoroltunk együtt. Telkiben a B-kerettel edzettem, ezúttal viszont az A-csapat tagjaként utaztam Belekbe. 22 játékos kelt útra, nagy megtiszteltetés, hogy köztük lehetek én is. Reménykedtem, hogy a szakvezető ismét bizalmat szavaz nekem, ugyanis a tavaszi két nap alatt aligha ismerte meg a képességeimet, az erényeimet, amiket most ismét van alkalmam bizonyítani.

A fehérvári szélső góljaival Kim Rasmussen is számol
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A hírek szerint kemény erőnléti edzéseket végeznek.

– Valóban ezen van a hangsúly: leginkább futás és konditermi gyakorlások szerepelnek a programban. Nehéz hét ez, de a felkészülés ezen időszakában érthető is. Azt sajnálom csak, hogy edzőmeccseken nem lépünk pályára. Jó lett volna mérkőzésen is bizonyítani a szövetségi kapitánynak, hogy helyem van a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában