Kosárlabda

2018.07.24. 21:01

Keller Ákos külföldön folytatná

A nyári szünetben is szorgalmasan edz a Bregyóban a fehérvári kosaras, Keller Ákos. Az Alba Fehérvár lejárt szerződésű centere még nem döntött, hogy melyik csapatban kezdi meg a következő szezont.

Horog László

A fehérvári center (kékben) Amerikában készült

Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

A nemzeti együttes vb-selejtezői után pár napot pihent Keller Ákos, majd az Egyesült Államokban található Los Angelesbe és Las Vegasba utazott. Utóbbi helyszínen egy nyári táborban szerepelt a válogatott kosaras, ahol három meccsen lépett pályára. Még nem döntött a folytatásról az utóbbi két szezont az Alba együttesében töltő, fehérvári születésű, 29 éves center.

Szorgalmasan edz a Bregyóban, ráadásul nem is egyedül, ugyanis csinos társa is akad.

– A barátnőm is velem van, illetve épp fordítva, hiszen a párom egy kondiklub edzője. Heti háromszor futok és erősítek, igyekszem karbantartani magam. A selejtezők után pár napot pihentem, majd repülőre szálltam. Los Angelesben három napot töltöttem, pihentem, nézelődtem, majd Las Vegasba utaztam. Itt egy nyári ligában szerepeltem, ami gyengébb, mint a velünk egy időben zajló, NBA-hez tartozó Summer Lea­gue, de a színvonalra itt sem lehetett panasz. Sokan megtekintették a mi meccseinket is.

A hírek szerint egyedüli magyarként pattogtatott.

– Ez nagy valószínűséggel így van, nem találkoztam egyetlen honfitárssal sem. Összesen 64 játékos készült nyolc edző felügyelete alatt, én egy lengyel mesterrel dolgoztam. Két nap alatt három meccset vívtunk, sajnos mindegyiket elveszítettük.

Önnek jól ment a játék?

– Amíg bírtam erővel, nem volt különösebb gond. Mindegyik meccs 44 percig tartott, futó órával. Az igazság az, már elszoktam a napi két összecsapástól. Az első mérkőzésen öt pontot dobtam, az utána következők mindegyikén hatot. Hasznos volt a túra, sok edző és játékosmegfigyelő követte a találkozókat. Főként európaiak, de jöttek Ázsiából és Ausztráliából is.

A fehérvári center (kékben) Amerikában készült
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Tárgyalásokba is bonyolódott?

– Igen, voltak megbeszélések, amelyek biztatónak tűntek, de kiderült, ezekből a lehetőségekből nem lesz semmi. Nem vagyok türelmetlen, szeretném külföldön folytatni.

Az Albától kapott ajánlatot. Elképzelhető, hogy itt marad?

– Nem tudom, az ügynököm tárgyal a vezetőkkel. Legszívesebben a spanyoloknál, vagy az olaszoknál játszanék, de pontosan tudom, ez nem kívánságműsor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában