Dicséretesen szerepeltek

2018.07.24. 18:35

Izgalmas versenyeket láthattak a nézők a hétfőn véget ért fehérvári öttusa-Eb-n

A vegyes váltók küzdelmeivel zárult a fehérvári Nu Skin Felnőtt Öttusa-Európa-bajnokság. Az éremtáblázaton a második helyen végzett a magyar válogatott.

Káldor András

Kállai Ákos (balra) női szövetségi kapitány és Martinek János (jobbra), a férfiak szakvezetője elégedett a tanítványokkal, Kovács Saroltával és Demeter Bencével (középen), a Volán Fehérvár öttusázóival

Fotó: MT

A magyarok egy arannyal, valamint két-két ezüsttel és bronzzal a franciák mögött összesítésben a 2. helyet szerezték meg a fehérvári öttusa-Európa-bajnokságon. Győzött a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású csapat, második lett Marosi Ádám, illetve a Marosi, Demeter Bence, Regős Gergely trió, és harmadikként zárt Kovács a hagyományos versenyben. Ugyancsak bronzot nyert Kovács és Demeter a vegyes váltóban.

A kontinensviadal után a nők, illetve a férfiak szövetségi kapitányai értékeltek.

– Természetesen elégedett vagyok, hiszen szereztünk egyéni érmet is, és csapatban miénk lett az aranyérem. Fontos élményekkel gazdagodtunk ezúttal is, ráadásul Alekszejev Tamara biztos, hogy az egész pályafutására vonatkozóan szerzett olyan tapasztalatot, ami rendkívül meghatározó lesz számára. Ez nem más, mint az, hogy a verseny a célvonalig tart. Elveszítette a bronzérmet, mert korán kiengedett, Kovács Saci pedig kihasználta ezt a megingást. Összességében azt szoktam mondani, hogy ha az első 12-ben van a három magyar induló, akkor a csapataranynak meg kell lennie. Ezúttal az első tízben voltak a tagok, ráadásul jó teljesítményekkel. Tamarát a szíve vitte előre, Zsófi bár fáradtnak tűnhetett, de sokkal meggyőzőbben versenyzett, mint a selejtezőben, Saci pedig stabilan és kiegyensúlyozottan teljesített és minimálisra csökkentette a hullámvölgyek hatását – értékelt az Eb után Kállai Ákos, a hölgyek szakvezetője.

– Elégedett vagyok és természetesen boldog is, hiszen két ezüstérmet szereztünk az Európa-bajnokságon. Az egyéni versenyben mindenki úgy úszott, ahogy arra számítani lehetett. Marosi Ádám vívásban fantasztikusan teljesített. Okosan, higgadtan és eredményesen szerepelt, ami meghatározta a teljes szereplését.

Kállai Ákos (balra) női szövetségi kapitány és Martinek János (jobbra), a férfiak szakvezetője elégedett a tanítványokkal, Kovács Saroltával és Demeter Bencével (középen), a Volán Fehérvár öttusázóival
Fotó: MT

Demeter Bence hullámzóan vívott, de pozitív mérleggel zárt, míg Regős Gergely bár mindent megtett, az erős mezőnyben ez most csak erre volt elég. Lovaglásban Marosi egy, Demeter három, Regős pedig öt verőhibával zárt, így Marosi Ádám ott maradt a második helyen, Demeter Bence a 16., Regős Gergely pedig a 30. pozícióból várta a kombit. Marosi Ádám a kombinált számban is kiváló volt, talán a véghajrában egy picit korán indította a támadást a francia Valentin Prades ellen, akinek még maradt ereje visszatámadni. Ennek ellenére Ádám elégedett lehet, jó versenye volt és mondhatjuk úgy, hogy „ismét visszaült a lóra”, tehát jó formában van és nagy célokért küzdhet. Demeter Bence fantasztikusan szerepelt a kombinált számban. Tizenegy helyet jött előre, ami szenzációs. Ha a vívása jobban sikerül, akkor ő is dobogós.

Regős Gergely esetében a tisztes helytállást tűztük ki célul, neki még rutinra van szüksége. Gergő úszása rendben volt, a vívásban hagyott sokat, a lovaglásban talán egy kicsit jobb koncentrációval kevesebb hibával tudott volna zárni. A kombinált számban nagyot harcolt, ami ahhoz is elengedhetetlen volt, hogy a csapat az ötödik helyről a másodikra lépjen előre – fogalmazott a döntők után Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában