remekel a német gyorsasági bajnokságban

2018.07.09. 19:19

Fekszenek a nyugati pályák is a fehérvári motorosnak

Kovács Bálint, a H-Moto Team 16 éves versenyzője mindkét futamon második lett a gyorsaságimotoros német bajnokság Suzuki Cup kategóriájának hétvégén rendezett idei második viadalán, a belgiumi Zolderben.

Kovács Bálint meghódítja a német pályákat is Fotó: H-Moto

Kovács Bálint az elmúlt évi katari repesztések után a nyugat-európai pályákra kerekezett, s a német gyorsaságimotoros bajnokságban is megállja a helyét. A fiatal pilóta a Suzuki Cup kategória belgiumi futamán kiválóan teljesített, s az összetett pontversenyben a második helyen áll, hátránya 10 pont az éllovassal szemben.

– A hétvégénk nem volt zökkenőmentes, sok gondunk volt a futóművel, de sikerült orvosolni a dolgot, így az időmérőn meg tudtam szerezni az első rajtkockát – értékelt a székesfehérvári Kovács Bálint, majd hozzátette: az első futamon rosszul helyezkedett a rajt után, így az ötödik pozícióból kellett feljönnie, de a második versenyen végig harcban volt a győzelemért.

Kovács Bálint meghódítja a német pályákat is
Fotó: H-Moto

– Továbbra is az a cél, hogy év végén az első helyen végezzek – jelentette ki a magyar motoros, aki a hazai bajnokságban is érdekelt, két győzelemmel és egy második hellyel vezeti az országos bajnoki pontversenyt.

A 16 esztendős versenyző április végén sporttörténelmet írt azzal, hogy a szezonnyitón egy futamot megnyert, majd a második versenyen második lett a németországi Oscherslebenben az 1000 köbcentis versenymotorokat felvonultató mezőnyben. Korábban még egyetlen magyar motorversenyző sem aratott ehhez hasonló sikert ennyire fiatalon nemzetközi sorozat felnőtt mezőnyében. A német bajnokság következő fordulóját július utolsó hétvégéjén rendezik a németországi Schleizben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában