Közel jártak a győzelemhez

2018.07.25. 20:51

Deli Rita vezetőedző több variációt is kipróbált a japán fiatalok ellen

A felkészülési időszak második edzőmeccsén az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata hazai pályán döntetlent játszott Japán U24-es válogatottjával.

Káldor András

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár KC– Japán U24 29–29 (9–15)

Alba: Györkös – Májer 2, Do Nascimento 5 (4), Temes, Zsilinszkajtye 2, Mendy 10, Szarka 3. Csere: Mistina (kapus), Gorsenyina 5, Hudra 1, Boldizsár 1, Sztankovics, Ró­zsás. Vezetőedző: Deli Rita.

Japán: Baba – Nagutszaka 3, Kasai 4, Kirahara 1, Sahara, Marsamoto 7 (2), Kimura 1. Csere: Szaito (kapus), Nakayama 4 (1), Tani 1, Kondo 2, Horikava 3, Harrori 1, Hatsumi 2. Edző: Shiego Kusumoto.

Azt már megszokhatták az Alba Fehérvár KC kézilabdázói, hogy a július általában nem az önfeledt, Balatonban való lubickolásról szól, hanem igenis a kőkemény alapozás időszaka ez a lányok számára. Deli Rita vezetőedző tanítványai túlestek már az egyhetes mátraházai edzőtáborozáson, és most már azért az erőnléti munka mellett egyre gyakrabban kerülnek elő a labdák, és az edzések egyhangúságát egy-egy felkészülési mérkőzés is színesíti. Szerdán délelőtt a japán U24-es válogatott volt az ellenfelük, akik a július 30-án, Rijekában megrendezésre kerülő egyetemi világbajnokságra készülnek.

Felkészülési meccshez képest meglehetősen izgalmas találkozót láthattak a Köfém Sportcsarnokba kilátogatók Fotó: Fehér Gábor

Az már a mérkőzés első perceiben is látszott, hogy jól felkészített együttes ellen kellett felvenni a harcot a fehérváriaknak, és beletelt cirka tíz percbe mire elérték az üzemi hőfokot. A 6. percben vezettek először Alexandra Do Nascimento felsősarkos találatával, majd a 14. percre már háromra tudták növelni előnyüket. Ezt követően kissé akadozott a hazai gépezet, ennek hozadékaként szép lassan feljöttek az ázsiaiak, és már náluk volt az előny. Ekkor frissebbnek tűntek a távol-keletiek, jobban sikerültek a lerohanásaik, és ez a lendületük egészen a szünetig kitartott. Nem volt egyáltalán véletlen, hogy aránylag meglepő, de megérdemelt hatgólos vezetéssel mehettek pihenőre a látogatók, 9–15.

Kiegyenlítettek

Kétségtelenül jó tett azonban hazai oldalon a tízperces lazítás, mert ezt követően beindult az Alba-henger, és fokozatosan dolgozta le hátrányát a gárda. Zsinórban négyet lőttek a vendéglátók, elsősorban Claudine Mendy és Olga Gorsenyina vitte a prímet. A 46. percben aztán egalizált az FKC (21–21), majd utána Májer Krisztina góljával hosszú idő után újra a házigazdáknál volt az előny. Kiegyenlítetté vált a meccs, bár több hiba is becsúszott mindkét oldalon, de akár így is megnyerhették volna az összecsapást a koronázóvárosiak, ha kicsivel jobban összpontosítanak. A lefújás előtt egy perccel, 29-28-as hazai vezetésnél és támadásnál Deli Rita időt kért, de a megbeszélt akciót elkapkodták az albás hölgyek, Hatsumi Mijako pedig kiegyenlített, 29–29.

– A felkészülés második hetében járunk, még nem tartunk abban a fázisban, ahol a japán csapat, akik egy világverseny előtt állnak. Próbáltuk tartani velük a gyors tempót, taktikai- és játékelemekben mi nyújtottunk többet, ők viszont sebességben jártak előttünk. A lányok sok munkán vannak túl, a kondicionáló- és a futóedzések voltak eddig többségben. A meccs egy részével elégedett voltam, a többin, pedig javítunk – mondta rövid értékelésében a találkozó után Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában