Nyilasi edzése

2018.07.30. 20:54

Az egykori válogatott futballista látogatott a lajoskomáromi nyári táborba

Mosolygós arcok fogadták az egykori csatárt a falu sport­táborában.

Horog László

Nyilasi Tibor és a gyerekek is élvezték az edzést

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Immár hatodik alkalommal bonyolítják le a mezőföldi településen a mindig július végén, augusztus elején megrendezett egyhetes sporttábort, amelyen húsz sportágat próbálhatnak ki a gyerekek, szakértő trénerek irányításával. Egy éve a veszprémi kézilabdázókat BL-döntőig vezető, magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedő Xavier Sabaté vezényelt foglalkozást az általános iskola tornatermében, ezúttal Nyilasi Tibor volt a sztárvendég. Az MLSZ kötelékébe tartozó szakember, az egykori 70-szeres válogatott, európai ezüstcipős támadó hétfőn délelőtt a futballpályán tartott edzést két korosztálynak.

– Két csapat futballozott az irányításom alatt, a lényeg a futball megszerettetése volt. Nem taktikai elemeket gyakoroltunk, nem egyéni képzést vezettem; mondtam a srácoknak, a legfontosabb, hogy élvezzék a focit. Speciális játékokat játszottunk, amelynek lényege a játékintelligencia fejlesztése, valamint a gólszerzés, ebből következően a gólöröm volt. Kértem, ne görcsösen futballozzanak, a labdarúgás lényege nem az, hogy leszegem a fejem és szaladok. Nekik még nem Marco Rossinak kell bizonyítaniuk. Találtam három különösen tehetséges gyereket, akikkel érdemes lenne komolyabban foglalkozni. A község futballpályája, annak környezete csodálatos, nem csak a gyerekeknek, nekem is élményt jelentett az itt töltött néhány óra – közölte Nyilasi.

Nyilasi Tibor és a gyerekek is élvezték az edzést
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A LIKE, azaz a Lajoskomáromi Ifjúsági Közhasznú Egyesület uniós pályázaton jutott a tábor finanszírozásához szükséges összeghez, valamint segített a helyi önkormányzat és több vállalkozó. A korábbi kapus, majd lajoskomáromi edző, Jakócs Dénes szervezi évek óta a táborokat Banász Ádámmal. Ezúttal 140 gyerek sportol a táborban, a foci mellett többek között kézilabdával – a Siófok KC több játékosa vezényelt gyakorlást –, kosárlabdával, röplabdával, birkózással, karatéval, íjászattal ismerkedhettek meg a sportolni vágyó fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában