Optimisták a déli szomszédok

2018.07.11. 09:27

A korábbi Vidi-játékos, Gyurcsó Ádám kiválóan érzi magát Splitben

A Vidi korábbi középpályás, Gyurcsó Ádám januárban igazolt a Hajduk Split együtteséhez. Érthetően a horvátoknak szurkol a vb-n.

Horog László

Gyurcsó Ádám, a horvát topcsapat játékosa

Forrás: Hajduk

A Videotonban mutatkozott be az élvonalban, a válogatottban 18-szor jutott szóhoz, fellépésein háromszor volt eredményes. A fehérvári piros-kékeket 2016 nyarán hagyta el, elszerződött a lengyel középcsapathoz, a Pogon Szczecinhez. Idén januárban váltott, a meseszép adriai városban, Splitben folytatta karrierjét, az elképesztő szurkolói bázissal rendelkező HNK Hajduknál. Nem meglepő, Horvátországnak szurkol a kontinensviadalon. A déli szomszéd szerdán este az angolokkal találkozik a világbajnokságon. Aki nyer, készülhet a vasárnapi döntőre, a vesztes a szombati bronzcsatára.

– Múlt szerda óta Szlovéniában edzőtáborozunk, a hegyek lábánál. A futball, az edzések szempontjából szerencsésebb, mint Splitben, a tengerparton, ahol rendkívüli meleg van. Két hetet tréningezünk, július utolsó hétvégéjén kezdődik a horvát bajnokság, Eszéken lépünk pályára. Továbbá megkezdjük szereplésünket az Európa-liga második csoportkörében. Az ellenfél még nem ismert, az első fordulóban dől el, kivel mérkőzünk. A tavasszal nagyon jól ment a játék, remélem, ez így lesz az új szezonban is, topcsapathoz kerültem, amely mindig az aranyra tör.

Mindent ideálisnak tart a tengerparti városban
Fotó: Hajduk

Eddig három edzőmeccset vívtak, kétszer nyertek, 4–0-ra, valamint 3–0-ra, a szlovén bajnokság 5. helyezettjével pedig 1–1-es döntetlenre végeztek. Még két derbi vár rájuk, egy bolgár és egy orosz gárdával. A világbajnokságot természetesen nézi, honfitársával, a 2016–17-es horvát bajnokság gólkirályával, Futács Márkóval osztja meg szobáját a felkészülés során.

– Követjük a meccseket, szurkolunk a horvát nemzeti együttesnek. A dánok elleni nyolcaddöntőt még Split központjában néztük, nagy tömegben, egy kávézóban, elképesztő hangulat uralkodott, megőrültek az emberek a megnyert tizenegyespárbajt követően. Az oroszok elleni találkozót már itt követtük az edzőtáborban. Remélem, a következő két meccset is sikerrel vívják meg, erre meg is van az esélyük, nagyon jó csapatuk van. Csapattársam nincs a keretben, a középső védőnek, Zoran Nizicnek volt esélye bekerülni a Hajdukból, de az utolsó keretszűkítés során fennakadt a rostán. Remek labdarúgó, de a horvát keret rendkívül erős, európai szinten jegyzett klasszisok alkotják. A horvát bajnokságból mindössze egy játékos, egy rijekai középpályás utazott a vb-re, a többi futballista külföldön játszik, nem is akármilyen bajnokságokban és csapatokban. Úgy gondolom, bár az angolok is nagyon egységesek, a horvátok jobbak náluk, ezt érvényre is juttatják az elődöntő során.

Gyurcsó Ádám, a horvát topcsapat játékosa
Fotó: Hajduk

A 27 éves támadónak nincs kedvenc futballistája, de természetesen akad olyan játékos, akinek a játékát nagyra tartja. Főként a szélsőket figyeli, a horvátoknál Perisicet és Rebicet – mindkettőt kiválónak tartja –, valamint a francia tinisztár, Mbappé és a belga Hazard játéka is lenyűgözi. Persze nem érdemes kihagyni a listáról a brazil Neymart sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában