Endrész döntős, Mátó csúcsot futott

2018.07.13. 07:49

A junior atlétikai vébé harmadik napja újabb fehérvári sikereket hozott

Az atléták U20-as világbajnokságán Endrész Klaudia teljesítette a célkitűzést, az ARAK sportolója a távolugrók döntőjébe jutott Finnországban.

Ferencz Balázs

Szenczi László edző és a döntős Endrész Klaudia

Forrás: Igaz/MASZ

A félidejéhez érkezett az U20-as világbajnokság a finnországi Tamperében. A csütörtök délelőtti programban három selejtezőben voltak érdekeltek a magyar fiatalok. A női távolugrás első köréből 621 cm-es eredménnyel biztosan jutott a döntőbe Farkas Petra és ugyancsak készülhet a versenyszám fináléjára az egy korcsoporttal fiatalabbak idei Európa-bajnokságán ötödik helyen záró Endrész Klaudia is. A Dunaújvárosból származó ARAK-os tehetség elsőre 586 centit ugrott, majd a második sorozatban teljesítette azt a 602 centis eredményt, ami végül kvalifikálta a döntőbe. A harmadik sorozatban nem tudott javítani, ugyan minimális hátszél segítette, de csak 585 centire repült.

Szenczi László edző és a döntős Endrész Klaudia
Fotó: Igaz/MASZ

Mátó Sára a 400 méteres gátfutás döntőjébe igyekezett egy bitang erős mezőnyben. A középdöntőben három futamot rendeztek, s az első két helyezett automatikusan továbbjutott, s hozzájuk csatlakozott még két futó. Mátó Sára az első futamban rajtolt, a táv végére már tudta, hogy nem lehet ott a fináléban, mert az ötödik helyen ért célba. Azonban az ARAK kiválósága nem szomorkodhat, mert jó ritmusú futással, szoros versenyben, remekül szerepelt a vb-n, egyéni legjobbját három századdal megjavítva pedig új junior országos csúcsot állított fel. A 17 esztendős Mátó Sára 57,83 másodperces idejével a 11. helyen zárta a világbajnokságot.

Mátó Sára saját U20-as országos csúcsát múlta felül
Fotó: Igaz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában