Megdolgozott siker

2018.07.24. 21:26

A fehérvári teniszezők remek szezonja bajnoki aranyat ért

Óriási bravúrt hajtott végre a Siófoki Spartacus és a székesfehérvári Bregyó TE fúziójából létrejött férfi teniszcsapat, a Bihari József edzette alakulat magabiztosan győzte le a címvédő Győri AC együttesét a Szuperliga döntőjében.

Krebsz András

Kellner Ádám (elöl) és Borsos Gábor szerint egymásért is küzdöttek a játékosok a meccseken

Fotó: Zádor

A hazai teniszberkekben már sokan akkor felkapták a fejüket, amikor a sorozat elődöntőjében az esélyesként számon tartott MTK-t sikerült két vállra fektetnie Kellner Ádáméknak, a július 20-i fináléban nyújtott teljesítményük pedig a bravúr kategóriába tartozik.

– A csapatunkban velem együtt két, az aktív sporttal felhagyó játékos is helyet kapott, így elég nagy meglepetésről beszélhetünk. A jövőnk ugyan még kérdéses, de a legnagyobb támogatónk, Borsos László nélkül idáig sem juthattunk volna el. Talán a legszebb lenne itt befejezni, de Kiss Sebő csapattársam nevében is beszélhetek: soha ne mondd, hogy soha! – árulta el a 31 esztendős Kellner Ádám.

A 4–1-es siker értékét tovább növeli, hogy a Balaton-parti és fehérvári játékosok a döntőben azokat a Valkusz Máté és Balázs György nevével fémjelzett győrieket múlták felül, akiktől az első fordulóban 6–1-re kikaptak, ám ez a különbség Borsos Gábor, a bregyósok teniszezője szerint csalóka.

– Nem született reális eredmény, nem volt ekkora különbség a csapatok között. A győriek hibáztak, amikor nem a legerősebb összeállításukban álltak fel, Valkusz hiányzott a páros meccsekről. A rutin mellett rengeteget számított, hogy tudtunk egymásért küzdeni. A szerb Danilo Petroviccsal tovább nőtt az esélyünk, így elbírtuk, hogy az MTK-val és a Győrrel ellentétben nálunk nem csak aktív játékosok szerepeltek – mondta a 27 éves játékos, aki tagja volt a válogatott Belgium elleni Davis-kupa mérkőzés keretének.

– Utólag azt mondom, a körülményeket figyelembe véve nem volt esélyünk a továbbjutásra. A belgák voltak az abszolút favoritok, náluk játszik a világ egyik legjobbja, David Goffin – tette hozzá a Finnországban versenyző játékos.

Kellner Ádám (elöl) és Borsos Gábor szerint egymásért is küzdöttek a játékosok a meccseken
Fotó: Zádor

A vereség ellenére az oroszok selejtezős legyőzésének hála Magyarország 1996 után ismét a legjobbak között szerepelhetett, a tavalyi döntős belgák végül könnyedén túlléptek a magyarokon.

– Igazi esélyünk hazai közönség előtt lett volna Belgium ellen, mégpedig salakon, a kemény borítás nekik kedvezett. Az időpont messze volt az ideá­listól, Fucsovics szinte úgy esett be az Australian Openről, Balázs Attila pedig megfázással küszködött – árulta el Bihari József, a Siófoki Spartacus-Bregyó Te edzője.

A tréner kitért a jelenlegi legjobb magyar férfi játékos, Fucsovics Márton szerepére is.

– Végre magyar teniszezőt is mutat a televízió ATP összecsapásokon, de ne feledkezzünk meg a Davis-kupa csapatunkról sem, ők mindannyian példaképei lehetnek az itthon teniszező gyerekeknek – mutatott rá Bihari.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában