kosárlabda

2018.06.06. 18:18

Szombathelyen játszik az Alba a döntőbe jutásért

Kedden egyenlített az egyik fél három győztes mérkőzéséig tartó párharcban az Alba. A fehérvári férfi kosarasok csütörtökön vívják az élvonalbeli bajnokság elődöntőjének utolsó összecsapását.

Horog László

A kék mezes Albára kemény feladat vár csütörtökön

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A képlet egyszerű: aki nyer, az találkozik a szezonban a mezőnyből kiemelkedő Szolnokkal a fináléban. Az Olaj a másik ágon – az Albával ellentétben – könnyedén takarította el az útból a körmendieket. Mindenki megnyerte a saját otthonában zajló mérkőzést, ebből kifolyólag 2–2-re állnak a felek a mindent eldöntő, csütörtöki ütközet előtt. A megjósolhatatlan kimenetelű párharcot illetően mindössze az utolsó, Gáz utcai derbi lóg ki a sorból, ezt ugyanis meglepően könnyedén, 112–81-re nyerte az Alba Fehérvár csapata.

– A lényeg a győzelem volt, amit sikerült is megszereznünk. Nagyon jól játszottunk, valamint döntő volt, hogy kiválóan, 65 százalékkal dobtuk a hármasokat. A korábbi elődöntőkkel ellentétben ez nem volt egylabdás, az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzés,

mivel már az első félidőben tetemes előnyt szereztünk, így nyugodtan játszhattunk. Persze a nyugalom ezzel véget is ért, csütörtökön ki-ki meccs vár ránk Szombathelyen. Kedden egyenlítettünk, nagyon komoly feladat lesz az ötödik meccset megnyerni az Aréna Savariában, bízom abban, hogy sikerül. Így készülünk az elődöntő utolsó találkozójára – mondta a koronázóvárosiak szakvezetője, Dzunic Branislav.

A kék mezes Albára kemény feladat vár csütörtökön
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Vasi kollégája, Srecko Sekulovic elismerte, hogy a negyedik mérkőzésen nem voltak egy súlycsoportban.

– A házigazdák a játék minden elemében jobbak voltak nálunk, domináltak az elsőtől az utolsó percig. Nem tudtunk átlendülni a holtponton, komoly zavart okozott Váradi Benedek és Darrin Govens sérülése, hiszen mindketten kulcsemberek. Nagyon puhán védekeztünk, nem volt meg a ritmus a játékunkban, ráadásul az Alba megint megnyerte a lepattanócsatát. Egyoldalú meccs volt, a harmincegy pont különbség nagyon sok, de csütörtökön új mérkőzés következik, amit természetesen megpróbálunk megnyerni.

A kézsérülést szenvedő Darrin Govens játéka kérdéses, az eddigi ütközet során a maródiak listáját gyarapító Váradi Benedek viszont optimistán várja a végső összecsapást. A magyar válogatott bedobója úgy készül, hogy biztosan pályára lép majd hazai közönség előtt.

– Az Alba jól játszott kedden este, megérdemelt győzelmet aratott. A playoffban a különbségnek nincs jelentősége, akár egy ponttal, akár harminccal nyer egy csapat. Csütörtökön új meccs következik, s bár a Fehérvár nagyon erős, remélem, az a mi győzelmünkkel ér véget. Biztosra veszem, hogy ott leszek a parketten, mivel játszani szeretnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában