Az egykori gólkirály a portugáloknak szurkol

2018.06.18. 19:55

Ronaldo hatalmas rajongója Tiber Krisztián

A volt Videoton-nevelés, a Gázszer FC egykori kiváló labdarúgója jelenleg a soproni utánpótlásban edzősködik. A vb-n elsődlegesen a luzitánok sikeréért szorít.

Horog László

Tiber Krisztián (középen) az egykori játszótársakkal

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Ha nem edzést tart, akkor figyelemmel kíséri a labdarúgó-világbajnokságot. A közösségi médiában rendkívül aktív, a portugál zseni, Cristiano Ronaldo kapcsán szinte naponta tesz dicsérő megjegyzést.

A torna eddigi színvonalával?

– Igen, körülbelül azt kaptam, amit vártam. Megy a matek, a csapatok kivárnak, nem támadnak eszetlenül, a biztonságra helyezik a hangsúlyt. Voltak gyenge meccsek és elképesztően izgalmas találkozók is. A döntetlenre végződött Spanyolország–Portugália-derbi minden igényt kielégített.

Kinek szurkol az oroszországi tornán?

– A déli futballért rajongok, elsősorban a portugáloknak, aztán a spanyoloknak, majd a braziloknak drukkolok. Elképesztő, mit tudnak a labdával.

Tehát a döntőbe is őket várja.

– Én portugál–brazil finálét szeretnék, előbbiek győzelmével. A két évvel ezelőtti Eb-n is nagyon szurkoltam nekik, főleg miután Ronaldo megsérült a fináléban. A legjobbjukat veszítették el, ám hatalmas szívvel megnyerték a finálét. Ha a luzitánok és a dél-amerikaiak nem jutnak a döntőbe, akkor a spanyolok a favoritjaim. Az elődöntős álmom így néz ki: Brazília–Spanyolország, valamint Portugália–Franciaország. Még akkor is, ha a gallok nem voltak meggyőzőek az első meccsükön, és gyengén futballoztak, tele vannak világsztárral. Amúgy a németeket sem szabad leírni. Nem különösebben kedvelem a focijukat, de meg kell hagyni, mindig erősek, 4 éve nem véletlenül nyertek. A mexikóiak ellen főleg a második félidőben játszottak nagy fölényben, de nem tudtak gólt rúgni.

Tiber Krisztián (középen) az egykori játszótársakkal
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Az áhított elődöntőt már vázolta. Számít meglepetésre az odáig vezető úton?

– A horvátokat és a belgákat a nyolc közé várom, mindkét gárda nagyon erős, kiváló játékosokkal.

A világ legjobbjának nagy kedvencét, CR-t tartja, pedig önnel ellentétben ő nem volt magyar gólkirály, vélhetően soha nem is lesz.

– Nem titkolom, óriási Cristiano Ronaldo-fan vagyok. Nem most kezdődött, hanem amikor a Manchester Unitedhez került, 18 évesen. Elképesztő sportoló, nálam ő a legnagyobb futballista, egy kőkemény profi . Tökéletes labdarúgó, akiben minden megvan: tudás, alázat, kitartás. Ezen erények nélkül nem lehetne 33 évesen is csúcson, nem a múltból él, mindig a legjobb akar lenni. Nála ráadásul a tehetség a szorgalommal is találkozik.

Ön 2015 nyarán, 43 évesen szakított a futballal. Nem volt korai?

– Elég volt. Az osztrák legalacsonyabb osztályban, a 7. ligában fejeztem be, az Oslip együttesében. Háromszor voltam gólkirály alacsonyabb osztályokban. Itthon is háromszor adatott meg ez a dicsőség nekem, a három legmagasabb hazai pontvadászatban sikerült az élen végeznem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában