Amit ígért, azt betartotta

2018.06.26. 21:27

Németh Ödön masszív, jó csapatot épített a MÁV-ból

A neves felvidéki röplabdaedzőt, Németh Ödönt szerződtette a MÁV Előre SC tavaly nyáron a frissen NB I-be jutó csapat élére. Az újonc irányításával első élvonalbeli évében a 8. helyen zárt.

Káldor András

Németh Ödön (szemben) instrukcióira vevők voltak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szakember hajtós, összetartó és eredményes csapatot ígért a székesfehérvári röplabdabarátoknak, és igazi kihívásnak tekintette a feladatot. Lényegében a nulláról kellett csapatot építenie, hiszen új játékosok érkeztek, egységes gárdává kellett őket összegyúrni. A cél a középmezőny elérése volt, és ezt maximálisan sikerült teljesíteni. – Az előjelek azt mutatták, hogy az 5–8. hely lehet a reál is célkitűzés, ez végül megvalósult kisebb-nagyobb nehézségek árán. Talán némi szépséghibája a dolognak, hogy ha minden változatlan, ahogy előzetesen elképzeltem, és a csapat együtt marad, abban az esetben a nyolcadik helynél jobban is végezhettünk volna, a hatodik vagy hetedik pozícióban – vélte a csapatot irányító szakember.

– Erre minden további nélkül képesnek tartottam a társaságot, de sajnos nagyon szűknek bizonyult a keret összetétele, sok fiatal játékos először játszott az élvonalban. Ettől függetlenül a körülményekhez képest jól és az elvártaknak megfelelően teljesítettünk – hangsúlyozta Németh Ödön. A csapat most jól megérdemelt pihenőjét tölti, ám a vezetőedzőnek ebből kevesebb jut, jegyzetfüzete már folyamatosan telik az újabb edzéstervekkel, valamint az eddig még a csapat által nem ismert játékelemekkel, taktikák sorával.

Németh Ödön (szemben) instrukcióira vevők voltak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A vezetőséggel közösen úgy döntöttünk, hogy próbálunk hozni játékosokat, megerősíteni a keretet. Tárgyalásokat folytatunk, pillanatnyilag három új érkező biztosan lesz, de még legalább ketten-hárman csatlakozhatnak a csapathoz az átigazolási időszak lejártáig. Az a célunk, hogy nemcsak a pályán lévő hatost, hanem a kispadot is masszívabbá tegyük. Remélem, hogy sikerülni fog, és akkor talán kicsit előrébb is végezhetünk jövőre. A felkészülést tavalyhoz hasonlóan augusztus elsején kezdenénk, hazai környezetben, majd Mátraházára mennénk négynapos edzőtáborba, de helyben is adottak a feltételek, mert a Bregyó-közi Sportcentrumban és a Felsővárosi Általános Iskolában, valamint a város határában levő dombokon kiválóan fel lehet készülni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában