Csapata évek óta az élmezőny tagja

2018.06.14. 18:29

Mindene a labdarúgás a martoni elnöknek, Kápolnai Csabának

A 2018-as idény végén az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága Kápolnai Csabának ítélte oda a Fejér Megye Labdarúgásáért Arany fokozata díjat.

Káldor András

Kápolnai Csaba (b) és a társadalmi elnök, Bencsik István

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Kápolnai Csaba Martonvásáron kezdett focizni 1966-ban. Első ifi érmét 1969-ban szerezte a megyei bajnokság harmadik helyezettjeként. A katonaság alatt szereplője volt az NB III-as csapatnak, összességében 16 évig játszott a klub színeiben. Munkája elvezényelte szeretett településéről, ahová a kilencvenes évek közepén tért vissza: előbb támogatóként, később elnökségi tagként segítette az egyesületet. Az elnöki pozíciót tíz éve tölti be.

Elnöksége alatt számos sikert ért el a felnőtt csapat, és nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás nevelésre. Számos játékost neveltek fel a megyei felnőtt labdarúgás számára. A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség munkáját 2010 óta elnökségi tagként segíti. Kápolnai Csabát a Fejér megye Labdarúgásáért Arany fokozata díjban részesítette az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság Társadalmi Elnöksége.

Kápolnai Csaba (b) és a társadalmi elnök, Bencsik István
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– Őszintén, meglepett a díj! A siker mögött a csapatokban dolgozó edzők munkája van leginkább. Tíz éve állok a klub élén, korábban Süle József barátommal közösen próbáltunk minél jobb eredményeket elérni – hangsúlyozta Kápolnai Csaba.

– Patkós Csaba már tizenhét éve a csapat edzője, ő képviseli velem együtt az állandóságot a gárda mellett. Akkor kerültünk fel a megyei I. osztályba. Ezután a 2005/06-os bajnokságot megnyertük, az NB III-ban két évet töltöttünk. Az első évben negyedikek lettünk, majd a 2008-as esztendőben a tizedik helyen zártunk. Az Amatőr Országos Kupában ezüstérmet szerzetünk, míg a megyei kupában egy ezüst, és két bronzérmünk van, és a megyei első osztályú bajnokságban az arany mellett még két bronzérmet szereztünk. Nagyon szeretnénk feljebb kerülni. Ehhez az infrastruktúra megfelelő, köszönhetően az önkormányzatnak és a TAO programnak. – tette hozzá a sportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában