FAV19

2018.06.07. 20:46

Lázas melóban a volánosok

A felkészülés ötödik hetét tapossák a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának hokisai. A napokban az erő- és állóképesség-fejlesztésen van a hangsúly, vagyis az alapok megteremtése zajlik egy koronázóvárosi edzőteremben és a Bregyóban.

Ferencz Balázs

Az erőnléti edző, Horváth Dániel utasításait „issza” Kornakker Dániel (b) és Erdély Csanád

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Regionális Atlétikai Központ rekortánja mellett gyülekeztek az EBEL-csapat tagjai, miközben a Fehérvári Titánok még javában nyomták a sprinteket. Énekes Lajos másodedző már tabletjét izzította, amely kapcsolatba lépett a hokisok testére rögzített jeladókkal, eközben Erdély Csanád a korlát mellett gyűjtött erőt az aznapi penzum teljesítéséhez.

– Az első pár hét sose esik jól – mosolygott a válogatott támadó. – Ez a harmadik hetem, egyre többet futunk és súlyzózunk, melyek száma és nagysága is nő. Hosszú folyamat lesz ez a nyáron – mondta Erdély Csanád, aki a világbajnokság drámai végjátékára – arra, hogy a feljutásról egy góllal csúszott csak le a nemzeti együttes – már csak ritkán gondol.

– Már majdnem sikerült lezárnom a gondolataimban legutóbbi klubszezont és a válogatott szereplést is. Ebben az időszakban az a lényeg, hogy ki tudjon kapcsolni a játékos, minél jobban kiszakadjon a sportoló abból a közegből, ahol egész szezon alatt teljesít. Ilyen alkalmak lehetnek egy strandröplabda-meccs a csapattagokkal, vagy egy kellemes sütögetés. A nyár a feltöltődést is szolgálja, nem csak az edzésspecifikus ráhangolódást.

Úgymond foghíjas még a tréningezők „mezőnye”, az osztrák bajnokságban játszók közül hiányoznak a légiósok és azok a magyar játékosok – mint Hári János, vagy Kóger Dániel –, akik egyénileg készülnek.

Az erőnléti edző, Horváth Dániel utasításait „issza” Kornakker Dániel (b) és Erdély Csanád
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Ami a légiósokat illeti: visszatér a Fehérvár AV19 együttesébe Andrew Sarauer, továbbá a koronázóvárosban folytatja a finn Tero Koskiranta (korábbi klubja: Medvescak Zagreb), Harri Tikkanen (M. Zagreb), a szlovén válogatott Anze Kuralt (Amiens), az amerikai Zack Phillips (Nottingham Panthers), a kanadai Ryan Glenn (Villach), valamint ismét kék-fehér mezbe öltözik Sille Timotej, Sille Tamás fia is. A 22 éves, 191 centis és 95 kilós támadó legutóbb az Érsekújvár játékosa volt.

– Örömteli, hogy nagyon hamar eljutott a keretünk a 80-90 százalékos készültségig. Néhány EBEL-ben szereplő csapat még nem jelentett be érkezőket, csakis távozókat. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy tudtunk olyan játékosokat igazolni, akik korábban már bizonyítottak ebben a ligában, s letették a névjegyüket. Kíváncsian várom az augusztus elsejét, az első jeges edzést – vélekedett Erdély Csanád. – Már megtanultam az évek során, hogy 28–32 fokos nyári melegben nem szabad jósolni. A tapasztalat meglesz a csapatban, a magyar játékosok részéről is, a fiatalok is beleértek az EBEL miliőjébe. A légiósok tekintetében pedig már csak a koruknál fogva is lesznek sokat látott játékosaink, mint például Andrew Sarauer.

 

A finn vezetőedző, Hannu Järvenpää ugyan nincs Magyarországon, de folyamatosan tájékozódik az itteni munkáról, s az egyéni edzést végzők tevékenységéről.

– Minden évben fontos az eredményesség szempontjából, hogy mennyire lesz csapat a csapat. Hannu Järvenpää mindenkit ismer az új emberek közül, a legtöbbel dolgozott is együtt. Napi kapcsolatban vagyunk a vezetőedzővel, megkapja az edzésadatokat, videókat, figyel ránk – mesélte az edző, Énekes Lajos. – Közel voltunk nagyon a playoffhoz az előző idényben, most már nagyon remélem, hogy be is jutunk. Ha a rájátszásban vagyunk, ott már bármi megeshet. Mindig az a nagyobbik teher, hogy bekerüljünk a oda – tette hozzá Énekes

A FAV19 augusztus elején kezdi a jeges edzéseket, majd több külföldi felkészülési mérkőzést is vív a szeptember 14-i szezonrajtig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában