A hagyományokhoz méltóan

2018.06.19. 18:47

Kimagaslóan szerepeltek idén a MÁV Előre SC röplabdázói

Sikeres idényt zárt a fehérvári egylet, ezt a évértékelőn elhangzottak bizonyították.

Káldor András

Jó hangulatú évzárón búcsúztatták az idényt a mávosok

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Megadta a módját Székesfehérvár két éve újjászülető patinás, 109 esztendős klubja, hiszen a Magyar Király Szálló Szent István termében megtartott idényzárón az egyesület összes szakosztályának vezetője, edzője, valamint versenyzője jelen volt. Rajtuk kívül az

eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Östör Annamária, az önkormányzat egészségügyi és sport tanácsnoka, Földi Zoltán, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója, önkormányzati képviselő, és Marczinka Zoltán a Magyar Kézilabda Szövetség sportigazgatója is, aki korábban a klub játékosa volt.

Az 1957 óta Székesfehérvári MÁV Előre SC néven működő klub 1909. május 30-án alakult, a több mint egy évszázados fennállása óta rengeteg pozitív és negatív behatás érte, azonban az utóbbi két esztendőben ismét felfelé ívelő pályára állt, és immár hat szakosztállyal képviselteti magát a város igen széles sportpalettáján. Külön ki kell emelni, hogy rendkívül sikeresen szerepeltek a legutóbbi versenyidényben a röplabdázók, a férfiak az NB I nyolcadik helyén végeztek, míg a jobbára tinédzserekkel felálló női gárda az NB II-ben ezüstérmet szerzett.

Jó hangulatú évzárón búcsúztatták az idényt a mávosok
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Sokan örülnek annak, hogy ez az esemény létrejöhetett. A MÁV Előre, mint a város egyik legnagyobb múltú – és ma már szerencsére újra hat szakosztály nagy létszámú képviselőivel – méltóképpen lezárja a maga mögött hagyott évadot, amely több szempontból is sikeres volt – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester.

A város második embere továbbá megköszönte a klub vezetőségének, hogy az elképzelést, amelyet néhány évvel ezelőtt közösen megálmodtak, megvalósítják, és ennek látható eredményei is voltak az elmúlt esztendőben.

– A modern kori MÁV Előre SC meghatározó évét zárjuk, azon dolgozunk, hogy a újból jól csengjen ez a név. Kézilabdásaink a kilencedik helyen végeztek, a röplabdás lányok pedig ezüstérmesek lettek az NB-II-ben, míg a fiúk nyolcadikként zártak az NB I-ben – emelte ki Nagy Róbert, a MÁV Előre SC elnöke, aki hozzátette, terveik között szerepel a régi hagyományok felélesztése és egy utánpótlás labdarúgó csapat szerepeltetése is. Feltétlenül meg kell emlékezni az elmúlt száz év prominens vezetőjéről, Dévényi Tiborról, aki több mint harminc esztendőn keresztül vezette ezt a klubot, és meghatározó egyéniség volt Székesfehérvár sportéletében is – tette hozzá. Az egyletnek jelentős tervei vannak, szeretnének egy munkacsarnokot kialakítani, ahol egy olyan bázis jöhet létre, mint annak idején a Takarodó úton. Ez multifunkcionális létesítmény lenne, ahol a kézilások és a röplabdások mellett a többi mávos szakosztály sportolói is helyet kapnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában