A vb-n mindenki megbecsüli a labdát

2018.06.21. 21:38

Guardiola iskoláját követi Kuttor Attila

Benntartotta az élvonalban a borsodi labdarúgócsapatot Kuttor Attila. A fiatal tréner csapata felkészülése alatt is követi a világbajnokságot.

Horog László

Kuttor Attila ismét helyes irányba terelné a Kövesdet

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Hazai környezetben kezdtük a felkészülést, a szakmai stábomban helyet kapott ifj. Horváth Gábor, aki már a Vidi utánpótlásában is segítette a munkámat. Horváth az U19-es csapat vezetőedzője lett, valamint nálunk, a felnőtteknél is tevékenykedik. Készülünk az új szezonra, amelyben a célunk ugyanaz, mint korábban: a biztos bennmaradás.

A matyóföldiek kispadján októberben bemutatkozó szakvezető figyelemmel kíséri az oroszországi vb eseményeit.

– Ami feltűnő, a sok pontrúgás utáni találat, továbbá a számos tizenegyes, ami alighanem a gólbírós rendszer bevezetésének köszönhető. Bár akadt nap, amikor alig esett találat, összességében sok gól születik. Egyiptom kimondottan jó futballt játszik, megbecsüli a labdát, mégis két vereséggel kiesett. Uruguay ellen a hosszabbításban kaptak ki egy rögzített szituáció utáni fejessel, aztán hiába játszottak jól, az oroszoktól is kikaptak 3-1-re. A másik észak-afrikai gárda, Marokkó is nagyon szervezett futballal jelentkezett az eddigi két derbin, hiába játszott sokszor fölényben, egy nullára alul maradtak Iránnal szemben, valamint ugyanilyen arányban a portugálok ellen is. Ezen a meccsen sem játszottak alárendelt szerepet, remekül támadtak, helyzeteket alakítottak ki, de nem sikerült értékesíteniük azokat. Az az igazság, a világbajnokságon nem lehet büntetlenül elpuskázni a lehetőségeket.

Kuttor Attila ismét helyes irányba terelné a Kövesdet
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Kuttor meggyőződése, a szerinte a világ legjobb edzőjének tartott Pep Guardiola munkájának hatása minden együttes játékán érezhető. A labdabirtoklás az elsődleges, mindenki igyekszik megbecsülni a labdát, még a szerényebb állománnyal rendelkező kisebb államok csapatai is.

– A kis csapat jelzőt szándékosan nem említem, ugyanis aki kijut a vb-re, nem mondható gyengének. Guardiola forradalmasította a futballt tíz éve a Barcelonánál, később megváltoztatta a Bayern fociját, most pedig a Manchester City által az angol labdarúgásra gyakorol komoly hatást.

Ekkor közbevetem, hogy BL-t mindössze a katalán óriással tudott nyerni, a bajorokkal háromszor „csak” a sorozat elődöntőjéig jutott, miként a Citynél is várat magára a nagy nemzetközi áttörés.

– Bajnokok Ligáját valóban a Barcelonával nyert utoljára. Viszont amikor a katalánoknál dolgozott, 2010-ben Spanyolország nyerte a vb-t. Később a Bayern Münchennél volt alkalmazásban, 2014-ben pedig Németország lett a világbajnok. Ilyen megközelítésből most az angoloknak kell következniük a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában