Zsiga Mónika az ob legeredményesebb fehérvári versenyzője

2018.06.13. 19:31

Érmek helyett századokban mérik a sikert az arakosok

Az ARAK atlétái remekül teljesítettek a hétvégi, Junior és U23-as országos bajnokságon, Miskolcon. 7 arany, 4 ezüst és egy bronzérem volt a fehérváriak termése, melyből két hölgy öszszesen öt medállal vette ki részét.

Ferencz Balázs

Mátó Sára káprázatos időeredménnyel lett junior bajnok

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A begyűjtött érmek tekintetében Zsiga Mónika volt az ob legeredményesebb fehérvári versenyzője. Egy arany mellett két bronzérmet hozott haza Székesfehérvárra. S komoly hangsúly van a koronázóváros nevén, hiszen a 22 esztendős, saját nevelésű futó az előző szezonban az Ikarus színeiben versenyzett. Egyetemi tanulmányai miatt tette át a székhelyét Budapestre, ahonnan aztán idén hazatért.

– Visszatértem, lenyugodtam, s most már közelítek önmagamhoz. A saját belső világom békéje szempontjából volt fontos, hogy visszatérjek az ARAK-hoz. Döntenem kellett, s nem bántam meg. Ismét Varga Tamással dolgozom, aki megfelelő partner, megértjük egymást, s kellően rugalmas. Az egyetem és az edzések összehangolása is jól alakul – mesélte Zsiga Mónika, aki 400 gáton 1.01,34-es idei legjobbjával lett első az U23-asok között. 400 síkon megfutva egyéni csúcsát, 57,43-mal második lett. Enesei Ritával, Jahola Dórával és Ragó Nikolettel pedig ezüstérmet szerzett a 4x400-as váltó tagjaként.

– Nagyon örültem a 400-as időnek, mert már régóta hiányoltam. Századra ugyanannyit futottam, mint az eddigi legjobbam volt, ezért azonban egy kicsi hiányérzet maradt bennem. Szombat estig nem volt egészen egyértelmű, hogy indulok-e gáton vasárnap, mert volt egy bokasérülésem, ami nem engedte nagyon, hogy ebben a számban gondolkodjam. De aztán nem hoztunk rossz döntést. Biztonsági futással tudtam bajnoki címet szerezni, ami nagyon jót tett a lelkemnek. A 4x400-as váltóban szerzett dobogós helyezés pedig egy igazi örömfutás eredménye, mert a „régieket” újra összehozta a staféta.

Zsiga Mónika három érmet nyert az U23-as ob-n
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Zsiga a jövő hétvégi, hazai rendezésű felnőtt országos bajnokságon tagja lesz a 4x400-as váltónak, s minden bizonnyal 400 gáton is rajthoz áll. Utóbbi számban vetélytársa lehet a mindössze 18 éves Mátó Sára, aki elképesztő idővel, új U20-as országos csúccsal nyert bajnoki címet 400 gáton (57,86)

– Nehéz feldolgozni, ugyanakkor nagyon jó érzés, hogy az a sok munka, amit az alapozás alatt elvégeztünk, az a rengeteg fáradtság nem volt hiába – mosolygott Mátó Sára.

– Nagyon meleg és fülledt volt az idő, de ez engem nem zavart, mert szeretek melegben versenyezni – tette hozzá a 100 gáton 14,43-as egyéni csúccsal diadalmaskodó atléta, aki egyébként idén hétpróbában nyert felnőtt ob-t.

Mátó Sára káprázatos időeredménnyel lett junior bajnok
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Érdekes, hogy a futószámok, vagy a gátas számok előtt jobban szoktam izgulni mint a hétpróba versenyek előtt. Mátó a hétvégén a csehországi U20-as válogatott viadalon áll rajthoz 400 m síkfutásban, az ob-n 400 gáton versenyez. Főversenye a junior világbajnokság lesz Finnországban, ahol minden bizonnyal 400 gáton indul, annak ellenére, hogy hétpróbában is kvalifikálta magát a vb-re. A helyezések nem motiválják igazán.

– Az érmek színe nem feltétlenül számít nekem, sokkal inkább, hogy milyen időeredménnyel értem el azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában