Jól vizsgáztak az élcsapatok a megyében

2018.06.20. 19:02

Elégedett edzők

Befejeződtek a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is feltettünk néhány kérdést az együttesek szakvezetőinek.

Káldor András

A sárosdi játékmesternél, Dvéri Zsoltnál (kék) még mindig jó helyen van a labda

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Minden szakemberhez három kérdést intéztünk:

– Sikerült-e megvalósítani az idény előtti célkitűzést, maradt-e bármilyen hiányérzet?

– Miként lehet értékelni ezt a különleges szezont?

– Mikor indul a felkészülés, illetve lesznek-e változások a keretben jövőre?

5. Ercsi Kinizsi 26 16 2 8 72-41 50

Flórián Gábor szakosztályvezető:

– A 3–5. hely elérése volt a célunk, ezenkívül minél több fiatalt szerettünk volna beépíteni a csapatba. Sikerült megvalósítani mindkettőt, bár akadt néhány pillanat, amikor dobogóra is léphettünk volna, de elszalasztottuk a lehetőséget. Mindig azokra a meccsekre fogytunk el, amelyek a legfontosabbak voltak. Kiegyensúlyozottan szerepeltünk annak ellenére, hogy több volt a csapatban.

Szerintem nem befolyásolt semmit, hogy idén nem volt kieső, és kevesebb csapat indult. Sőt, ilyenkor egy vezető sajnál pénzt költeni a csapatra. Cél nélkül versenyezni nem sok értelme van, a kiesés réme nem sarkall nagyobb erőfeszítésekre. Ez egyáltalán nem jó. Összességében nem tetszett ez a bajnokság! A Sárosd és mi, akik fiatalokkal próbálkoztunk, hasonló utat jártunk be.

Július 4-én kezdődik a felkészülés, és már 14-én edzőmeccset játszunk Ráckevén, majd 20-án jön a Szentlőrinc. A környékről minél több ifi korú fiatalt szeretnénk hazacsábítani, a cél, hogy legyen egy 22 fős keretünk. Az eddigi megbízott edző, Lieber Károly végleges kinevezést kapott, így ő lesz a továbbiakban a gárda vezetőedzője. Lieber él-hal az Ercsiért, meg kellett adnunk neki a lehetőséget. Sok sikert kívánunk a munkájához!

A sárosdi játékmesternél, Dvéri Zsoltnál (kék) még mindig jó helyen van a labda
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

6. Martonvásár 26 10 9 7 55-40 39

Patkós Csaba vezetőedző:

– Kis létszámú állománnyal indultunk el tavaly, a keretet azonban sikerült néhány játékossal bővíteni időközben. Nekem az volt a célom, hogy a dobogóra kerüljünk, amire azzal az edzésmunkával, amit mi végeztünk, nem volt lehetőség. Zömében 4-5 fős edzéslátogatottság volt, egy-egy kivételtől eltekintve. A gyakorlásokon való nagyobb számú részvétel rögtön meglátszott az eredményeken, ekkor mindig képesek voltunk meglepetéseket okozni. Azt viszont mindenki tudja, hogy hosszú távon jól kell dolgozni azért, hogy sikereket érjünk el. Nem kis fejtörést okozott, hogy több labdarúgóm az utolsó nyolc hétben már csak meccsre járt, vagy még arra se.

Érdekes szezon volt, hiszen azért a megye egy és a megye kettő között van némi különbség. Nem véletlen, hogy többen nem vállalták az első osztályú szereplést. A bajnokság egyre jobb, sok az azonos képességű csapat. Kiélezett küzdelem jellemezte a pontvadászatot, izgalmas volt a vége, akár négy gárda is bajnok lehetett volna. Bár amatőr fociról beszélünk, de egyre nagyobb szerepet játszik a pénz.

Július közepén indul a felkészülés, egy jobb együttessel szeretnénk nekivágni az új idénynek. Előbb azonban le kell zárnunk a múltat.

Az Ercsi (fehér) gólgazdag meccset játszott a Martonnal
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

7. Sárosd 26 12 2 12 65-44 38

Dvéri Zsolt vezetőedző:

– Tavaly nyáron átalakult a keretünk, rengeteg fiatal játékos érkezett. Az volt a terv, hogy ezeket a fiatalokat beépítsük a csapatba. A középmezőnyt céloztuk meg, az őszi szezonunk kissé felemásra sikeredett. Tavaszra viszont már szereztek annyi rutint az ifjak, hogy a legtöbbször jó mérkőzéseket játszottunk, a rangadók csupán nüánszokon múltak. Ebben van némi hiányérzetem, mert egyszer-egyszer billenhetett volna a mérleg nyelve felénk is. Ettől függetlenül, amit terveztünk az év elején, be tudtuk tartani, és sikerült egy ütőképes alakulatot kialakítani. A fiatalok megszokták a megye egy légkörét, és rengeteget fejlődtek. Örvendetes, hogy nem mi alkalmazkodtunk az ellenfélhez, hanem a saját magunk játékát próbáltuk rájuk erőltetni.

Nem foglalkoztunk azzal, hogy idén nem volt kieső. Talán néhány csapatnak ez az idény arra volt jó, hogy biztosabban építkezzenek. Sajnálom, hogy a megyei első osztályt nem tudták feltölteni, és többen nem vállalták a megmérettetést. Számos gárdán látszott – mivel biztos volt a bennmaradás –, hogy nem vették komolyan a mérkőzéseket.

Heti 2-3 felkészülési mérkőzést tervezünk. Bízom abban, hogy együtt tudjuk tartani a társaságot, illetve egy-két fiatalt is meg tudunk győzni, hogy nálunk folytassa. Mindenképpen jó lenne, ha legalább egy 18 fős keretünk lenne, mert tavasszal a sérülések miatt előfordult, hogy csak 1112 játékossal játszottunk végig a meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában