Veretlenül jutottak ki a spanyolországi fináléba

2018.06.18. 19:47

Egyszer kapituláltak a Puskás Akadémia fiataljai a döntőben

A Danone-focikupát a felcsútiak U12-es csapata hibátlan teljesítménnyel zárta, Berndt András fiai jövőre a világ legjobbjaival csapnak össze.

Káldor András

A győztes gárda jövőre a világ legjobb, hasonló korú csapatai ellen lép majd pályára Fotó: Cselényi-Szabó

A magyarországi döntőben a mögöttünk hagyott hétvégén az U12-es korosztály tizenkettes mezőnyében a Puskás Akadémia, a Videoton FC, az Orosházi MTK ULE 1913, a Szeged 2011, az Illés Lurkó, a ZTE FC, a Győri ETO, az Újpest TE, a Békéscsabai Előre SE, a HTE Olasz Focisuli, a Vasas Kubala Akadémia és a DVTK FC labdarúgó palántái vettek részt. A tét nem volt kicsi, hiszen a hagyományosnak számító focitorna győztese képviselheti hazánkat a jövő évi spanyolországi világdöntőben. Csak emlékeztetőül jegyeznénk meg, hogy a miskolci selejtezőt megnyerve, kapott gól nélkül jutott a felcsúti alakulat az ország legjobb együttesei közé. Az akadémisták tavaly a Győrrel szemben büntetőkkel maradtak alul, így akkor a kisalföldiek csomagolhattak, és készülődhettek New Jersey-be.

A győztes gárda jövőre a világ legjobb, hasonló korú csapatai ellen lép majd pályára
Fotó: Cselényi-Szabó

Puskás FLA–HTE Olasz Focisuli 3–0

Gól: Ásványi D. (2), Krupa

Vasas KA–Puskás 0–1

Gól: Hurtyák

Puskás–Békéscsaba 1902 Előre 1–1

Gól: öngól

UTE–Puskás 0–3

Gól: öngól, Kopácsi, Csáki L.

Puskás–DVTK 1–0 Gól: Balabás

Az A csoport végeredménye: 1. PFLA 13 pont, 2. Vasas Kubala Akadémia 12 pont, 3. Békéscsaba 1902 Előre 8 pont, 4. DVTK 7 pont, 5. HTE Olasz Focisuli 3 pont, 6. UTE 0 pont

Döntő:

Puskás–Illés Lurkó FC 3–0

Gól: Krupa, Balabás, Hurtyák

A fináléban a szombathelyi Illés Lurkó FC ellen a Fejér megyeiek rendkívül magabiztosan győztek, kiharcolva ezzel a jövő évi, spanyolországi világdöntőn való részvételt.

A győztes csapat tagjai: Barkóczy Kristóf (kapus), Antal Márton, Ásványi Domonkos, Balabás Bence, Csáki Levente, Horváth Koppány, Hurtyák Rómeó, Kern Martin, Kopácsi Áron, Krupa Zsolt, Sallai Dániel, Tóth György (mezőnyjátékosok).

Vezetőedző: Berndt András

A fehér mezes felcsútiak átrobogtak a mezőnyön
Fotó: PFLA

A torna legjobb játékosának a felcsúti Krupa Zsoltot választották, a fair play egyéni díjat Amhach Arnold (Videoton FC) kapta. A végeredmény: 1. Puskás Akadémia (Felcsút), 2. Illés Lurkó UFC (Szombathely), 3. Vasas Kubala Akadémia, 4. ETO FC Győr, 5. Békéscsaba UFC, 6. Videoton FC

Berndt András, a győztes csapat vezetőedzője természetesen elégedett és boldog volt a kupagyőzelem után, s elárulta lapunknak a siker kulcsát.

– A felkészülési időszakban sem télen, sem nyáron nem játszottunk hazai ellenfelekkel, így nem volt reális képünk a magyar élmezőnyről. Ez a torna visszajelzést adott abban a tekintetben, hogy nagyon jó úton járunk. Mindenesetre türelem kell ahhoz, hogy a gyerekek beérjenek. A mutatott játék eredményességgel is párosult, valamint a hozzáállással sem volt probléma. A nagy menetelés során lelki és érzelmi energiát mozgósítva leküzdötték a fiúk a sok mérkőzés miatti fizikai fáradtságot. Mi mindig elmondjuk, hogy a nemzetközi porondon a magyar csapatok általában alulmaradnak. Mi viszont úgy szocializálódunk hétről hétre, hogy az Eszék, a Rapid Wien, a Nyitra, a Topolya és a Csíkszereda ellen lépünk pályára. Ez a tapasztalat most óriási előnyt jelentett. Mindössze egy gólt kaptunk, ami megegyezik azzal az alapvető edzői felfogásommal – illetve az akadémia filozófiájával is –, miszerint először megpróbálunk jól védekezni, majd labdavesztés után azonnal visszatámadni – tudtuk meg a felcsúti szakembertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában