A kék-fehérek szakvezetője

2018.06.13. 19:07

Dzunic még két évig folytatja tovább a munkát Fehérváron

Kedden este, a körmendi összecsapást követően átvették a bronzérmeket az Alba kosarasai. Szerdán pedig bejelentették, Dzunic Branislav marad a vezetőedző.

Horog László

Dzunic Branislav vezényli az Alba együttesét

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A szezont megelőzően a tavalyi duplázás megismétlését, a bajnoki és a kupaarany megszerzését tűzték ki célul a fehérvári kosarasok, valamint azt, hogy a nemzetközi kupában két csoportkörön átverekedjék magukat. Utóbbi sikerült, az egyenes kieséses szakaszban, a legjobb 16 között búcsúztak a litván BC Nevezis ellenében. A hazai kupában a 4. helyen zártak, a februári, debreceni elődöntőben a későbbi győztes Olaj KK megállította őket, a bronzmeccsen pedig a Paks bizonyult jobbnak a koronázóvárosiaknál. A bajnokságban sem jött össze a döntő, a bronzérmet szerezték meg a kék-fehérek. Fontos, hogy az ősszel is kiléphetnek a nemzetközi porondra, az októberben induló kupaküzdelmeken csak a honi dobogósok vehetnek részt, ezért volt lényeges az Egis legyőzése.

Az Alba vezetői megállapodtak Dzunic Branislav vezetőedzővel, aki további két évig marad a klub alkalmazásában.

– Még a tavasszal, a rájátszást megelőzően kezdtük a tárgyalásokat a folytatásról. Fontos, hogy megvolt a bizalom mindkét oldalról, egy hónappal ezelőtt aláírtuk a papírokat a klub elnökével, Balássi Imrével. Abban maradtunk, a szezon végéig nem hozzuk nyilvánosságra a szerződést. Kétéves megállapodást kötöttünk, tehát 2020 nyaráig én irányítom az együttest. Volt ajánlatom máshonnan, a hazai élvonalból, ám mivel az Alba vezetőivel közös volt a szándék a folytatásra, érthetően ezt választottam. Jól érzem magam Fehérváron – mondta Dzunic Branislav.

Dzunic Branislav vezényli az Alba együttesét
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A vezetőedző nem titkolja, számára fontos, hogy olyan egyesületnél dolgozzon, amely minden ősszel megmutatja magát a nemzetközi porondon. Szeretnének ismét jól szerepelni, eljutni az egyenes kieséses szakaszba. A játékoskeretben természetesen várhatóak változások, lesznek távozók és érkezők. A tavaly nyáron, Paksról egy évre szerződtetett irányító, Kovács Ákos visszatér az atomvárosba. Keller Ákos szerződése lejár, tárgyal a klub elöljáróival. A center nem titkolja, kipróbálná magát külföldön, rövidesen eldől, marad, vagy távozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában