Bajnokcsapat

2018.05.29. 20:25

Vasárnap érkezik a trófea, a Videoton a Magyar Király előtt veheti át az érmeket

A Videoton FC labdarúgócsapata szombaton immár bajnokként, a Diósgyőr vendégeként zárja a 2017–18-as szezont. A hét végén átveheti a bajnoki serleget, majd rövid pihenő után újra edzeni kezd az újabb célokra fókuszálva.

Ferencz Balázs

Marko Nikolics (középen) és edzőkollégái is fürödhettek a dicsőségben

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Volt, akinek még „emberi” időben véget ért a fieszta, volt, aki csak hajnalban került ágyba a vasárnapi, Honvéd elleni siker után. A Videoton FC története harmadik bajnoki címét szerezte a pontvadászat vége előtt egy fordulóval, így érthető, hogy nem egy délelőtti, erőnléti edzéssel kezdték a hetet a piros-kék labdarúgók. Azonban már a jövőn is morfondírozik a szakmai stáb, melynek január óta a minden szállal Székesfehérvárhoz kötődő Szalai Tamás is tagja.

– Nagyon jó érzés kezdő edzőként bajnoknak lenni. Nagyon köszönöm Marko Nikolicsnak, hogy bizalmat szavazott nekem, s felhozott a csapathoz. Élvezem a munka minden percét. Rengeteget kell még tanulnom ebből a szakmából, de jó helyen vagyok, s nem utolsósorban nagyon boldog! – mondta Szalai Tamás, a Vidi pályaedzője.

Ugyan még nincs vége a bajnokságnak, de Marko Nikolics már a nemzetközi hadszíntér miliőjét is ízlelgeti.

– Nem kimondott cél most sem valamelyik csoportkör elérése, de álmodunk róla, s azon vagyunk, hogy valóra váltsuk. Nyilván ehhez szükségeltetik egy-egy igazolás is akár, minőségibb, mélyebb keret kialakítása is szükséges lehet.

Marko Nikolics (középen) és edzőkollégái is fürödhettek a dicsőségben
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi hetekben felmerült, hogy a vezető edző visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Partizan Beograd együtteséhez. Majd arról is lehetett hallani, hogy szerződést hosszabbított a Vidivel.

– Nem igaz egyik sem. Három évig dolgoztam a Partizannál, szeretem a klubot, de kerestek keletről és Európából is, azonban komoly célok miatt jöttem a Videotonhoz, hosszú távban gondolkodtam. Nem megyek a Partizanhoz, de nem is írtam alá hosszabbítást Fehérváron. Annyi igaz, hogy két-három hete már szóba került, hogy folytassuk a projektet, de aláírásig nem jutottunk el. Amúgy pedig jövő nyárig élő szerződésem van – mondta a szerb tréner.

A fehérváriak felkészülési programja is összeállt már. A szombati, Diósgyőr elleni bajnokit követően, vasárnap 15 órától a Magyar Király Hotel előtti téren, ünnepélyes keretek között veszi át a csapat a bajnoki trófeát, valamint az aranyérmeket. Ekkor közös képeket is lehet készíteni a csapattal. Két hét pihenő után, június 14-én orvosi vizsgálatokkal indul a felkészülés, majd napi két edzéssel Fehérváron dolgozik a Vidi. Azt követően kéthetes edzőtáborba utazik a gárda az ausztriai Bad Waltersdorfba, ahol korábban többek között az Arsenal, vagy a Werder Bremen is készült. Öt edzőmérkőzés szerepel a programban, az már biztos, hogy a Vidi ellenfele lesz a DAC Dunaszerdahely, az NK Osijek, a Kapfenberg, és a Rostov Don is. Aztán jöhetnek a BL-selejtezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában