Röplabda

2018.05.09. 15:00

Ifjonti hévvel hódítja meg a világ pályáit Pádár Krisztián

A MÁV Előre SC és a Fésüs Röplabda Akadémia meghívására részt vett a csapatok foglalkozásán, és tanácsokkal látta el a fiatalokat Pádár Krisztián a magyar röplabda válogatott kulcsembere.

Káldor András

Pádár Krisztián örül, ha átadhatja tapasztalatait

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Egyáltalán nem könnyű Pádár Krisztiánnal találkozni, hiszen az idény nagy részében Dél-Koreában játszott, de megfordult a kínai bajnokságban is. Ifjú kora ellenére két magyar csapatot – Dunaferr SE, Kecskeméti RC – erősített, velük bajnoki címet, kupát, és egyéni elismeréseket szerzett. Ezt követően, rettentően fiatalon, 17 évesen már légiósnak állt, és azóta is töretlen a fejlődése. Három éve Belgiumba szerződött, ahol az élvonalban szereplő Noliko Maaseikbe csapatához került, ezután áttette állomáshelyét Ázsiába, ahol a koreai bajnokság MVP-je lett, majd idén a liga legjobban szerváló, valamint a legponterősebb játékosának is bizonyult, emellett bekerült a szezon álomcsapatába, de Libanonban és Kínában is megfordult. Pádár Krisztián fontosnak tartja, hogy átadja tapasztalatait a fiataloknak, Fehérváron beszállt a Fésüs Röplabda Akadémia edzésébe, és hasznos tanácsokkal látta el az ifjú röplabdázókat.

Gyakran szokott bemutatóedzést tartani?

– Egyáltalán nem nagy befektetés, én is örültem annak idején, és lelkesebb voltam egy ilyen alkalom után. Úgy vélem, hogy a gyerekek számára feltétlenül pluszt jelent. Örülök annak, ha jó napot szerezhetek nekik, motiváló lehet, ha olyantól leshetnek el egy-egy megoldást, aki elért már valamit.

Hihetetlenül korán igazolt külföldre, a belga pontvadászat jó iskola lehetett!

– Az volt a tervem, hogy minél magasabb szinten megmutathassam magam. Olyan csapatom volt, amely a Bajnokok Ligájában játszott, és meghatározó szerepet vállalhattam az első évben. Ott az Év Újonca díjat kaptam meg, nagyon büszke vagyok rá a mai napig is. Ezen kívül, pedig a Szurkolók Kedvence elismerést is nekem ítélték. A második szezon nem úgy sikerült, és végül Koreában kötöttem ki, amit egyáltalán nem bánok, mert világszinten is komoly játékosok közé kerültem. Jó kihívásnak láttam, és szerencsére sikeres idényeken vagyok túl.

Gyorsan sztár lett kint?

– Viszonylag hamar. Nem volt különösebb elvárás velem szemben – én voltam a bajnokságban minden idők legalacsonyabb, és legfiatalabb légiósa. A második évem jobban összejött egyénileg.

Pádár Krisztián örül, ha átadhatja tapasztalatait
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Kipróbálta magát máshol is a szezonok után.

– Miután korán vége volt a bajnokságnak becsatlakoztam a libanoni pontvadászatba, ahol ezüstérmes lettem, majd idén Kínában, a Sanghai csapatához mentem a bajnoki fináléra.

Mekkora lökést adtak ezek a „kirándulások” a pályafutásának?

– Hatalmasat, mert a kínai bajnokságba a világsztárok mennek, nagyon nagy névnek kell ahhoz lenni, hogy egyáltalán szerződést ajánljanak. Megtiszteltetés, hogy a döntőre vittek oda, mert nyerni akartak.

Hol kezdi a jövő évet?

– Megyek vissza Koreába, tizedikéig kell választ adnom, ha addig nem jön egy kihagyhatatlan lehetőség, akkor maradok a klubnál. KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában