Kismarty-Lechner vezeti a bajnokságot

2018.05.31. 08:07

Elsöprően kezdte az idényt a székesfehérvári pilóta

A székesfehérvári Kismarty-Lechner Gábor mindkét futamon az élen végzett a Red Bull Ringen, így maximális pontszámmal áll a Hankook Racer Cup összesített versenyének élén.

Ferencz Balázs

Kismarty-Lechner Gábor (j) magabiztosan autózott Fotó: Murányi Gábor

Több szempontból is újdonságot csempészett a Hankook Racer Cup Suzuki Swiftes mezőnyének életébe az ausztriai Red Bull Ring. A pálya Forma–1-es biztonságtechnikai eszközökkel felszerelt, vagyis nem pályabíró, hanem lézeres berendezés figyeli és számolja a pályaelhagyásokat. Mindemellett most kistúra autókkal, Chevrolet Cruise-okkal és Renault Cliókkal versenyeztek együtt a Suzukisok.

– A kihívást az jelentette, hogy mivel ez egy lendületautó, sokszor nagyon a pálya szélén haladunk, hogy minél laposabb legyen a kigyorsítás. Itt azonban nagyon kellett figyelnünk, mert a lézeres rendszer második üzenete után boxutca-áthajtással büntettek volna. A szabadedzések alkalmával megtanultuk a pályát, a pénteki időmérőn pedig magabiztosan rajtoltam, és sikerült egy pole-pozíciós időt mennem. A szombati első futamon gyorsan kellemes előnyt tudtam építeni, és a pályaelhagyásokra összpontosítottam maximálisan – számolt be a verseny mozzanatairól Kismarty-Lechner Gábor, aki a második futamban a fordított rajtrács miatt az utolsó helyről rajtolt, de saját bevallása szerint élete legjobb startját produkálta, s már az első kör felénél a mezőny élére állt. Ott is fejezte be a versenyt.

Kismarty-Lechner Gábor (j) magabiztosan autózott Fotó: Murányi Gábor

–Ilyen szezonkezdést kívánni sem lehet, közel vagyunk az idény feléhez, és maximális pontszámmal vezetem a bajnokságot. A csapat is fantasztikusan működik, az autó is nagyon jó – mesélte a fehérvári pilóta. A Cuprával végig fékproblémákkal küzdött, teljesen át kellett alakítania a vezetési technikáját, de így is gyors maradt, s nem csupán a magyar értékelést nyerte az Enduance-bajnokságban, de a közép-európai-zónaértékelésben is az első helyen zárt a fehérvári versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában