Hibátlan idényrajt, némi szerencsével

2018.05.11. 12:30

A fehérvári Kismarty-Lechner Gábor győzelemmel kezdett

A székesfehérvári autóversenyző, Kismarty-Lechner Gábor két első hellyel rajtolt a Hankook Racer Cup versenysorozatában, míg az Endurance-bajnokságban is dobogóra állt.

Ferencz Balázs

Kismarty-Lechner Gábor Suzuki Swiftje maga mögé utasította a Hankook Racer Cup mezőnyét

Fotó: Hankook RC

A nagyrészt Suzuki Swiftek viadalában, a Hankook Racer Cup hungaroringi idénynyitóján jókora szerencse is kellett ahhoz, hogy Kismarty-Lechner Gábor mindkét futamon elsőként zárjon.

– Az első versenyen megérdemelten végeztem az élen. Nagyon nehéz verseny volt, minden előzésből és csatából jól jöttem ki – értékelt a pilóta. – A második futamon a fordított rajtrács miatt az utolsó helyről indultam, de a tervezetthez képest sokkal gyorsabban tudtam átjutni a mezőnyön, és kerültem az első helyre. Azonban egyik pillanatról a másikra elszállt a harmadik fokozat, amit a legtöbbet használunk a Hungaroringen. Visszaestem kicsit, majd a váltómból annyi olaj került a pályára, hogy leintették a futamot. Mivel nem volt idő az újraindításra, az utolsó teljesített kör eredménye szerint hirdettek győztest, s akkor még én álltam az élen.

A Zengő Motorsport által felkészített Seat Cuprával idén is elindult a fehérvári versenyző az Endurance-bajnokságban. Folyamatos fékproblémák hátráltatták a verseny alatt, de a Közép-Európa Zóna értékelésben a második helyen zárt, a magyar értékelésben pedig nyerték a TCR kategóriát.

Kismarty-Lechner Gábor Suzuki Swiftje maga mögé utasította a Hankook Racer Cup mezőnyét
Fotós: Hankook RC

– Az Endurance-bajnokságra címvédőként érkeztünk, ez plusz teher és felelősség, hiszen mindig mindenki minket akar megverni. Nagyon fókuszáltak ránk. Fejlődnünk kell még egy kicsit. A célunk, hogy megálljuk a helyünket a TCR-es autók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában