Mindenki győzött

2018.04.20. 16:52

XVI. ARAK AKTIV: Ádáz küzdelmek az atlétika jegyében

Az Alba Regia Sportcsarnok adott otthont a XVI. ARAK AKTIV városi döntőnek. Tizenegy fehérvári általános iskola 1-4. évfolyamának nyolcfős válogatottjai vettek részt a fináléban.

Káldor András

XVI. ARAK AKTIV

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Ily’ remek hangulatot, ekkora szurkoláshoz hasonlót csak ritkán éltek meg a Gáz utcai létesítmény falai, fülsüketítő gyerekzsivajjal telt meg a csarnok, több mint négyszáz nebuló volt a parketten, iskolatársak, és szülők drukkoltak a résztvevőknek.

– Az első tizenkét alkalommal tavaszi-őszi fordulókat rendeztünk, de aztán az iskolák kérésére csökkentettük. Az iskolakezdéssel járó feladatok indokolták a változtatást, ezt figyelembe véve csak a tavaszi fordulót tarjuk meg – mondta Hirt Károly, a rendező ARAK Atlétikai Klub elnöke.

 

Minden intézményben iskolai fordulót bonyolított az ARAK, és az adott iskolában a legügyesebb gyerekekből állították össze a testnevelők a döntőn szereplő válogatottat. A lebonyolításban most is gálaversenyen mérhették össze tudásukat a fiatalok, és elsősorban az atlétika versenyszámainak játékos népszerűsítése volt a cél. Így idén sem tétre ment a küzdelem, a gyorsaságot, ügyességet igénylő sorverseny végén ennek megfelelően minden részvevőt aranyéremmel díjaztak, vagyis ezúttal sem emelték ki a legAKTIVabb évfolyamot és iskolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában