Bese Mirtill ezüstérmet szerzett az országos finálén

2018.04.19. 19:24

Remekül mentek a mezei futók

Számos éremmel tértek haza megyénk atlétái a mezeifutó diák­olimpia országos döntőjéről.

Nagy Péter

Bese Mirtill (87) koncentrál a rajtot megelőzően Fotó: MDSZ

Kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő a mezei futás országos döntőjébe jutott fehérvári iskolák atlétái a Gödöllőn megrendezett versenyen.

Az éremesőt a III. korcsoportban a Kodály Zoltán Általános Iskola fiúcsapata nyitotta. A Bőhm László, Viniczai Bence, Sütő Ádám, Nagy Barnabás, Kőszegi Kristóf alkotta csapat bronzérmet szerzett 2000 méteren. Egy korosztállyal feljebb a Vörösmarty Mihály Általános Iskola fiú gárdája a 2. helyet kaparintotta meg 4000 méteren. A Farkas Csongor, Erdei Milán, Forgó Gergő, Tölgyesi Péter, Zoboki Milán összetételű brigád nagy küzdelemben maradt le az aranyról.

Bese Mirtill (87) koncentrál a rajtot megelőzően Fotó: MDSZ

A II. korcsoportos lányoknál a Tóvárosi Általános Iskola futói a 3. pozícióban zártak Varga Fanni Sára, Oczella Margaréta, Hegyi Luca, Szita Flóra és Dobos Edina közreműködésével. Az 1500 méteres távon egyéniben is született egy ezüstérmes, Bese Mirtill, a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulója egy másodperces hátránnyal végzett a 2. helyen. A IV. korosztályos hölgyeknél is összejött a medál, itt a Vasvári Pál Gimnázium diákjai másodikként értek célba. Siklósi Zsófia, Koleszár Katalin, Komlódy Lili, Deák Melinda és Pék Izabella Zsófia egyaránt a legjobb nyolcvanban fejezte be a versenyt 2500 méteren, de ez sem volt elég az aranyhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában