A papíron sokkal esélyesebb Siófok ellen

2018.04.30. 11:29

Pontmentés remek játékkal – Döntetlent játszott az Alba

Egy másodperccel a vége előtt dobott góllal tartották otthon az egyik pontot a fehérváriak a női kézilabda NB I 23. fordulójában.

Káldor András

Temes Bernadett (fekete) nagyot küzdött, döntő érdemeket szerzett a pontszerzésben

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A hazaiaknál kézsérülés miatt hiányzott Jana Zsilinszkajtye, valamint Elena Djordjievszka, akinek a hátproblémákkal küszködik a Vasas elleni meccs óta. Ennek okán olyat láthattunk, amit eddig nem, ugyanis szükségmegoldásként a fehérváriak szakvezetője, Deli Rita a francia átlövőt, Claudine Mendyt állította erre a posztra, s mint később kiderült, zseniális húzásnak bizonyult. Kifejezetten jól játszott az előző mérkőzésekhez viszonyítva az Alba, a 7. percig Temes Bernadett, és Olga Gorsenyina vezérletével vezettek a házigazdák, és ezt követően is némi kihagyással ugyan, de partiban voltak. Először a 22. percben jutott kétgólos előnyhöz a Siófok a rendkívül energikusan, és eredményesen játszó Camille Aoustin révén, 14-16. Ettől kezdve vált nehezebbé a mérkőzés a hazaiaknak, a vendégek elkapták a fonalat, és a szünetre háromgólos előnyt kovácsoltak. Csak hárommal mentek a látogatók, mert a félidő lefújásának pillanatában szabálytalankodó Geiger Melinda miatt heteshez jutott az FKC, Jelena Lavko pedig élt a lehetőséggel.

Temes Bernadett (fekete) nagyot küzdött, döntő érdemeket szerzett a pontszerzésben
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A pihenő egyértelműen a vendéglátóknak tett jót, mert nemcsak ledolgozták háromgólos hátrányukat, hanem egy 6-2-es sorozattal a vezetést is átvették a 38. percben. Lars Rasmussen időkérése valamelyest észhez térítette csapatát, és a folytatásban most ők dobtak zsinórban négyet, visszaállítva a félidei különbséget, 23-26. Több lehetősége is volt a Fehérvárnak, hogy faragjon a különbségből, de Lavko, Temes, és Gorsenyina is sorra hagyta ki helyzeteit . Az utolsó tíz perchez érve jött aztán egy újabb sikeres hazai széria, és az 52. percben Mendy találata után 28-28-as döntetlenre módosult az állás. Ezt követően nehéz pillanatokat élt át az Alba és a szurkolói egyaránt. Egy utolsó rohamot indítva a vége előtt négy perccel kettővel ellépett a Siófok. Ezúttal azonban ez sem fogta meg a hazaiakat, akik kettőzött erővel küzdve, Gorsenyina egy másodperccel a dudaszó előtt értékesített labdájával ikszre hozták a meccset.

– Végre egy olyan mérkőzést láthatott a közönség, amely teljesen más képet mutatott a játékunkról. Meg kell dicsérnem a lányokat az alázatos és a fegyelmezett játékért egy olyan Siófok ellen, amelyről tudjuk, hogy komoly célokért küzd – mondta felszabadultan Deli Rita, az Alba Fehérvár vezetőedzője a találkozót követően.

– Nagyon örülök ennek az egy pontnak csupán azt sajnálom, hogy már a vége felé tart a bajnokság, mert egyre jobban érezzük egymást a pályán – fogalmazott Temes Bernadett, a székesfehérváriak irányító-átlövője.

Jegyzőkönyv

Alba Fehérvár KC–Siófok KC 31–31 (17–20)

Székesfehérvár, 400 néző, Vezette: Nagy F., Túróczy

Alba FKC: Mistina – Májer, NASCIMENTO 6 (1), Boldizsár, MENDY 6, GORSENYINA 7, Pelczéder 1. Csere: Herr O., Gabina Lima (kapus), TEMES 3, Rózsás, Lavko 6 (3), Hudra 2. Vezetőedző: Deli Rita.

Siófok: Szemerey – Such 4, GEIGER 6, Ferencz 1, Al-Gaui 1, NZE MINKO 3, AOUSTIN 6. Csere: Dedu (kapus), Barkóczi, JEZSICS 6, Böhme 4 (4), Maibom. Vezetőedző: Lars Rasmussen.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc

Hétméteresek: 5/4 illetve 4/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában