Európa idei 6. legjobb idejével nyert

2018.04.26. 20:43

Nem az országos csúcsért úszott Bordás Beatrix

Bordás Beatrix, a Hullám 91 ÚVE úszója Molnár Flórától vette vissza az 50 méter pillangó trónját a hétvégi versenyen.

Nagy Péter

Bordás Beatrix büszke régi-új címére 50 méter pillangón, de távlati terveiben még ennél is jobb eredmény szerepel Fotó: MÚSZ

Közel 600-an ugrottak vízbe a Hullám 91 ÚVE által megrendezett hétvégi versenyen a Csitáry G. Emil uszoda medencéjébe. A seregszemle legnagyobb szenzációját a hazaiak olimpiai reménysége, Bordás Beatrix szolgáltatta, aki 50 méter pillangón Molnár Flóra 2017-ben elért 26.15-ös idejét adta át a múltnak egy századdal. Bordás 26. 14-es, Európa idei hatodik legjobb eredményével a Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint teljesítette az A szintet ezen a távon, amivel megváltotta jegyét a 2018-as skóciai Eb-re. Tehetségéről mindent elmond, hogy a fehérvári sprinter 2007-ben, a Dunaferr színeiben 50 méter pillangón már felállította az országos rekordot, amit csak egy évtizeddel később, Rómában tudott Molnár Flóra megdönteni.

Bordás Beatrix büszke régi-új címére 50 méter pillangón, de távlati terveiben még ennél is jobb eredmény szerepel Fotó: MÚSZ

Bordás Beatrix: – Az edzőmmel, Sárdi Ákossal épp arról beszélgettünk a versenyt megelőzően, hogy ebben az évben még nem úsztam 27 másodpercen kívül 50 pillén, ezért már érezhető volt egy nagyon jó idő. Ennek ellenére nem számítottam ilyen eredményre, mert gyakorlatilag betegen szálltam vízbe. Ha egészséges vagyok, akár jobban is teljesíthettem volna. Amúgy nem éreztem jónak magát az úszást, a technikai kivitelezésre, a tempószámra és a megfelelő levegővételre összpontosítottam. Természetesen örülök az országos csúcsnak, de nem ez volt a cél, ennél sokkal több van bennem. Az, hogy meglett az Eb A szintje, nekem is meglepetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában