Magabiztos Nyíregyháza

2018.04.10. 21:47

Csak szépítésre futotta a Koronázóknak a Tigrisek ellen

21 pontos vereséget szenvedett idegenben a fehérvári amerikaifutball-csapat a HFL második fordulójában.

Nagy Péter

Nem sikerült a bravúr Erős Márknak (4) és társainak

Fotó: Losonczki

Nyíregyháza Tigers– Fehérvár Enthroners 28–7 (7–0, 7–0, 14–7, 0–0)

Pontszerzők: Brian Gessel, Konkoly Péter, Ivan Oleksiuk, Troy Rice 1–1 TD, Sviatkó Gábor 4 XP, illetve Bakonyvári Patrik 1 TD, Zách György 1 XP. A Budapest Wolves gárdájától hazai környezetben kapott ki Pál Tibor Kornél alakulata az idénynyitón, a második játéknapon a Nyírségben próbált javítani a székesfehérvári együttes. A mérkőzés Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kezdőrúgásával indult, ami a hazaiaknak jelentett jobb óment. A lassú kezdés ellenére szép momentumok is akadtak, egy ízben a Koronázók védője, Jebrai Regan szerelte a szabolcsiak irányítóját, a szintén amerikai Brian Gesselt, amiért a házigazdáknak el kellett rúgniuk a labdát. Hasonlóan tett Suller Ádám is a túloldalon, a szenvedő alany a Fejér megyei Erős Márk volt.

A mezőnypozíciókkal jól sáfárkodó vendéglátók kerültek előnybe az első játékrészben, amikor Ivan Oleksiuk közelről futott be, Sviatkó Gábor lába pedig nem remegett az extránál, 7–0. A második negyedben beszorultak a vendégek, de a sok pontatlanság miatt egyre hátrébb és hátrébb küldték a Tigriseket a játékvezetők. Ennek ellenére Brian Gessel 5 yardos futásával, illetve a jól sikerült extrával tovább növelték előnyüket a nyíregyháziak, 14–0. A harmadik etap is hazai pontokkal indult, Konkoly Péter 40 yardos elkapásával már 21–0 volt az állás.

Nem sikerült a bravúr Erős Márknak (4) és társainak
Fotós: Losonczki

Nem adták fel azonban a látogatók, Bakonyvári Patrik szépített egy nehéz helyzetből, 21–7. A végeredményt Troy Rice alakította ki még a harmadik negyedben, aki kiszorított helyzetben tudott elkapni egy átadást, 28–7. Az Enthroners a héten sem marad mérkőzés nélkül, vasárnap 14 órakor a Dacia Vikings Superseniorst látja vendégül az osztrák 4. ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában