mesterhármassal hálálta meg a bizalmat

2018.04.13. 14:00

Bobál Gergely Csákváron is bizonyítana

A téli átigazolási szezon utolsó napján Kispestről érkező játékos háromszor köszönt be az ETO FC Győr ellen.

Nagy Péter

A csákvári Bobál Gergely nem tett le arról, hogy újból NB I-es labdarúgó lehessen Fotó: Aqvitalfc.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség portálján Bobál Gergely, az NB II-es Aqvital FC Csákvár labdarúgójának arcképe köszön vissza. A forduló gólkirályának megválasztott egykori kispesti csatár mesterhármassal vette ki a részét a Győr 3–1-es legyőzéséből. A Merkantil Bank Liga tavaszi meglepetéscsapataként a csákváriak eddigi hét fellépésükön ötször nyertek, egyszer döntetlenre végeztek és mindössze egy alkalommal hagyták el vesztesen a pályát. A sikerből gólokkal, gólpasszokkal és kiharcolt büntetőkkel vette ki részét a 22 éves tehetséges támadó, aki a télen az NB I bajnoki címvédőjétől, a Budapest Honvéd csapatától érkezett Szijjártó István alakulatához.

– Már tavaly nyáron felvetődött, hogy Csákvárra igazolok, de akkor kútba esett a transzfer. A döntésemben amúgy Szijjártó István és Somogyi Krisztián személye is szerepet játszott, akikkel korábban már Kispesten is együtt dolgozhattam.

Tavaly a Honvéddal bajnok lett az első osztályban, idén a Csákvárral a kiesés ellen harcol a második vonalban.

– Való igaz, az eddigi együtteseimmel inkább a dobogóért küzdöttünk, mintsem a bentmaradásért. Ez számomra is új kihívást jelent, teljesen más a lélektana. Kispesten nem éreztem a bizalmat, emiatt sokszor szerepeltem kölcsönben, az ottani edzőimnek valamiért mindig egy más típusú játékos kellett. Ezért is jött jól ez a lehetőség. Nagyon jól érzem magam a klubnál, a társak, a szakmai stáb is sokat segített abban, hogy minél hamarabb beilleszkedjek.

A csákvári Bobál Gergely nem tett le arról, hogy újból NB I-es labdarúgó lehessen Fotó: Aqvitalfc.hu

Eddigi pályafutása során ontotta a gólokat, hány találatot várnak öntől új csapatában?

– Nincs kitűzött cél, nem is szeretnék erről beszélni. Nyilván mindig eredményes akarok lenni, kiszolgálni a társakat, de a legfontosabb, hogy folyamatosan nyerjük a meccseket és jövőre is NB II-esek legyünk. Úgy érzem, akár a középmezőnybe is odaérhetünk a tavasszal, igaz a kiesőzóna is négy-öt pontnyira van, úgymond két tűz közé kerültünk. A játékosállomány mindenesetre többre hivatott, mint amit a tabella mutat.

Hosszabb távon tervez a Vértes lábánál?

– Most csak arra koncentrálok, hogy minél jobban szerepeljünk a Csákvárral. Arról még nem tettem le, hogy ismét az élvonalban játszhassak. Abban az én felelősségem is meg van, hogy most a másod­osztályban futballozom, ez alól nem akarok kibújni. Itt élvezem azt a bizalmat, amit a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában