jégkorong

2018.04.18. 20:42

A szétlövésben nyertek a magyarok

A magyar jégkorong-válogatott büntetőlövésekkel aratott diadalt Ukrajna ellen. Jarmo Tolvanen alakulata ötből öt meccset nyert a felkészülés során, s vasárnap rajtol a Divízió 1/A-s világbajnokságon.

Ferencz Balázs

Magyarország – Ukrajna 5-4 (1-0, 2-0, 1-4, 0-0, 1-0) büntetőkkel

Budapest, Vasas Aréna, 1870 néző. Vezette: Babic, Kincses (Németh M., Pálkövi)

Magyarország: Vay – Stipsicz (2), Pozsgai, Hári (2), Sebők, Galló 1(1) – Varga A., Wehrs, Sarauer 1 (1), Bodó 1, Sofron – Garát, Gőz, Magosi, Vas J. 1, Nagy G. – Szirányi, Benk, Erdély (1), Kóger 1, Nagy K. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen.

Ukrajna: Hajducsenko (Diacsenko) – Ignatenko, Zsovnir, Ljalka 1, Miknov (2), Zakarov 1 – Petrukno, Tolsztusko, Boikov, Karpenkov, Deniszkin – Katrics, Matvijenko, Babinets (1), Butsenko 2, Nimenko (1) – Tatarenko, Romanenko, Ramazanov, Gritsenko, Gavrik. Szövetségi kapitány: Olekszandr Szavitszkij

Kiállítások: 10 illetve 8 perc. Kapura lövések: 44-36

 

Tétje ugyan nem, de komoly hangsúlya volt a magyar és az ukrán válogatott párharcának, hiszen Jarmo Tolvanen együttese a világbajnokság előtti főpróbát tartotta a káposztásmegyeri jégcsarnokban. Szinte telt ház előtt feszültek egymásnak a csapatok, s bizony az első percek kiegyenlített játékot hoztak annak ellenére, hogy az ukránok egy osztállyal lejjebb harcolnak majd a feljutásért hamarosan. A feljutás a célja a magyar válogatottnak is, de egy egészen más dimenzióban, hiszen a vasárnap rajtoló budapesti Divízió 1/A vb győztese jövőre a világelitben szerepelhet. Az első ukrán emberelőnyt kivédekezte a magyar csapat, majd az azt követő első fórt beverte, a 7. percben Galló kapu mögül postázott korongjára Vas János érkezett, s vezetést szerzett a hazaiaknak, 1-0. Kiválóan kezdte a második periódust a Tolvanen-csapat: Stipsicz indította Galló Vilmost, aki nem is puskázta el a ziccert, 2-0.

Két perccel később két fehérvári villant, Kóger és Erdély vezették kapura a korongot kettő az egyben kapura a korongot, előbbi mattolta Hajducsenkót, 3-0. A harmadik játékrészt az ukránok kezdték aktívabban, de a 47. percben Chris Bodó találatával úgy tűnt, eldőlt a meccs, 4-0. Azonban az utolsó nyolc percben feltámadt, és lenullázta ellenfelét Ukrajna. Zakharov gólját Butsenko kettővel fejelte meg, majd a vége előtt 11 másodperccel Ljialka révén egyenlített a kapus nélkül rohamozó kék-sárga gárda. A hosszabbítás nem hozott döntést, azonban a szétlövésben Sarauer Andrew találata meghozta az újabb magyar diadalt, 5-4. Vasárnap a vb nyitányán, Kazahsztán ellen már élesben kell tovább fűzni a győzelmi láncot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában