Az Atomerőmű SE látogat a Gáz utcába

2018.03.09. 19:09

Visszavágni a tolnaiaknak – ez az Alba kosárcsapat célja

A Paks gárdáját fogadja az Alba a férfi kosárlabda bajnokság 22. fordulójában.

Horog László

Kovács Ákos (a labdával) tavaly Paksról került Fehérvárra Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

A héten akadt tennivalója a fehérvári kosarasoknak. Kedden kora hajnalban keltek útra Litvániába, szerdán nyolcaddöntőt vívtak a FIBA Europe Cup sorozaton, csütörtökön hazaértek, szombaton 18 órakor pedig bajnokin lépnek pályára az ASE ellen.

Szerdán este szörnyen kezdtek, az első negyedben csak hat pontot dobtak, aztán egyre inkább elkapták a fonalat, a folytatásban mindhárom negyedet megnyerte, két pontra is felzárkózott, végül 87–74-re kikapott.

– Az első negyedben szinte semmit nem dobtunk be, pedig a helyzeteink megvoltak, azonban elhibáztuk azokat, a védekezésben pedig túl sok hibát követtünk el. Aztán feljavultunk védekezésben, de a távoli dobások továbbra sem mentek be, azokkal végig gondjaink voltak, ezért volt nehéz felzárkóznunk. Nem adtuk fel, sikerült szorossá tenni a mérkőzést, de a hajrában ismét többször hibáztunk, az ellenfél pedig bedobta a triplákat, így lett nagyobb a különbség a meccs végére. Nem dőlt el semmi, a hátrány hazai pályán behozható. De csak akkor, ha negyven percen keresztül összeszedetten, átgondoltan kosárlabdázunk – közölte Dzunic Branislav, a Fehérvár vezetőedzője, aki a hétvégi bajnoki kapcsán elmondta, egyértelműen győzelmet vár a Paks ellen.

Kovács Ákos (a labdával) tavaly Paksról került Fehérvárra Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Van miért visszavágni az tolnaiaknak, három hete, a Magyar Kupa nyolcas döntőjének bronzmeccsén kibabráltak a kék-fehérekkel. A lényegesen motiváltabb ASE 67–53-ra nyert a főleg a végjátékban enerváltan pattogtató fehérváriak ellen. A bajnokságban november végén, Pakson találkoztak a felek, az albások végig vezetve győztek 67–60-ra, Simpson vezérletével, a tengerentúli bedobó 17 pontot dobott. A hazaiaknál a válogatott kulcsembere, Eilingfeld János 16-ot, az azóta elküldött, öncélúan kosárlabdázó Seth Allen pedig 15-öt dobott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában