jégkorong

2018.03.21. 11:30

Kóger István nélkül indul a Titánok következő szezonja

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának évzáróján kiderült, hogy a Titánokat Kiss Dávid irányítja a jövőben.

Nagy Péter

Kóger István a jövőbe tekint,legszívesebben a Fehérvár AV19-nél dolgozna tovább

Fotó: Soós Attila

Sportszakmai döntéssel indokolva köszönte meg az 53 éves szakember munkáját a kék-fehér klub március elején. A Fehérvári Titánokat a bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvék elleni negyeddöntőig vezette Kóger István a jégkorong Erste Liga idei kiírásában. A nyílt sisakos, megalkuvást nem tűrő hokit előnyben részesítő tréner fiatal gárdája nem tudta borítani a papírformát a legjobb nyolc között, a miskolciak végül söpréssel búcsúztatták őket. A vezetés a fiatalításban bízik az Ördögök második csapatánál, a generációváltással járó munkához pedig az U20-as korosztály vezetőedzőjét, Kiss Dávidot kérték fel.

Váratlanul érte a döntés?

– Március 8-án, a reggeli órákban értesültem arról, hogy nem velem képzelik el a folytatást. Valamilyen szinten váratlanul ért a hír, hiszen én mindig az egyesület érdekeit szem előtt tartva, az adott kerettel dolgoztam, többek között nem kopogtattam az ajtón extra idegenlégiósokért sem. Fehérváron kezdtem el jégkorongozni, itt lettem edző, összesen negyven évet húztam le a jégen és a kispadon együttvéve úgy, hogy mindig tudásom legjavát nyújtottam. Az elmúlt két évben olyan játékosokkal dolgozhattam, akik máshol, az eredménykényszer miatt kevesebb lehetőséghez jutottak, ennek fényében igen, váratlanul ért a dolog.

Maradt önben tüske emiatt?

– Az alattunk lévő korosztállyal ugyan dolgoztam már, de az utóbbi esztendőkben Dudu (Kiss Dávid) irányította őket. A tehetséges fiatal hokisok versenyeztetése miatt a komplett gárdát a szakmai stáb is követi a Titánokhoz, ebből a szempontból logikus volt a váltás. Kétségtelen, szívesen csináltam ezt a munkát, és szívesen folytattam volna. Továbbra is a jégkorongban képzelem el a jövőmet, szeretnék minél többet visszaadni ennek a sportágnak, leginkább ebben a városban.

Kóger István a jövőbe tekint,legszívesebben a Fehérvár AV19-nél dolgozna tovább
Fotós: Soós Attila

Felvetődött a neve esetleg más együtteseknél is?

– Elsősorban a megyeszékhelyen szeretnék edzősködni, ide köt a családom és a vállalkozásom is. A Titánokkal mindig százszázalékos teljesítményre törekedtünk, amit nemcsak a szurkolók, de a szakemberek is értékeltek, ezért igen, voltak már ajánlataim. Ennek ellenére mindenkinek azt mondtam, ha szükség van rám a Volánnál, akkor én nem megyek máshová.

Milyen korosztállyal dolgozna szívesen?

– A farmcsapat megszűnésével volt már rá példa, hogy Ocskay Gábor leültetett és azt mondta, az U16-os brigád irányítása lett számomra kijelölve. Nem jöttem zavarba, egy edzőnek mindig fel kell készülnie a kihívásokra, én pedig örömmel vettem át a serdülőket. A Volánnál szerintem tisztában vannak a képességeimmel, a habitusommal, biztos vagyok benne, ha felajánlanak egy pozíciót, akkor az lesz a nekem való feladat.

Mennyire tükrözte a Titánok játéka az ön elképzeléseit?

– Abban a stílusban játszottak a srácok, amit kértem tőlük. A látványos, offenzív, sokat korcsolyázó hoki híve vagyok, nem szeretek beállni védekezni és rettegni attól, hogy gólt kapunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában