Tokió még nem reális elvárás, ám utána...

2018.03.08. 21:15

A Volán Fehérvár öttusázó tehetsége olimpián versenyezne

A Volán Fehérvár sportolója, Fröhlich Tamás a legjobb magyarként végzett az öttusázók idei első világkupa-futamán, Kairóban.

Ferencz Balázs

A volános Fröhlich Tamás a vívásán javítani szeretne

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári öttusázó a 19. helyen zárt Egyiptomban. Fröhlich Tamás meg szeretne ragadni a felnőttek nemzetközi mezőnyében. – A döntőben egy másik taktikát próbáltunk választani, de hiába szerettem volna pörgősebb, támadóbb vívással meglepni az ellenfeleimet, rosszabbul vívtam, mint a selejtezőben. Az úszás a döntőben is jól ment. Egyiptomban nincsenek nagyon jó lovak, de magabiztosan lovagoltam. A kombinált pedig talán a legjobb számom, a döntőben is jól teljesítettem. Fontos dolgokat tanultam Kairóban, a lónak nem szabad hinni, vívásban pedig támadni kell – tekintett vissza a viadalra az öttusázó.

A volános Fröhlich Tamás a vívásán javítani szeretne
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A magyar klasszisok, Kasza, Marosi, Demeter Bence még nem versenyeztek az év első megmérettetésén, Fröhlich bízik abban, hogy a vetélytársuk lehet.

– Simán odaérhetek, ehhez azonban a vívást nagyon meg kell nyomni – mondta a májusban 24. életévét betöltő Fröhlich Tamás, aki komoly terveket szövöget. – Mindenképpen szeretnék olimpián versenyezni. Az, hogy Tokióban ott legyek, még nem reális elvárás, de a következőn szeretnék indulni. Addig sokat tanulhatok a nemzetközi versenyeken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában