Az utolsó tíz percben tették biztossá

2018.02.11. 21:21

Szita Donát találata döntötte el a Titánok-Capitals meccset

Az Erste Liga középszakaszában, alsóházának záró fordulójában sorsdöntő összecsapáson a Fehérvári Titánok a Vienna Capitals II vendégei voltak, és a záró harmadban harcolták kis a továbblépést.

Káldor András

dfs

Vienna Capitals II – Fehérvári Titánok 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Bécs, 222 néző

Vezette: Németh M., Varjú, Pálkövi, Berger

Vienna II: Sidor – Kuqali, Wolf, Karitnig, A. Maxa, Szabad – Kruckovyc, Piff, Maurer, Vendis, Ylitalo 1 – Pelz 1, Steibl, Ranftl, Schlögl, Thalhammer (1) – Leitner, Rohm (1), Artner (1), Janisch Schönwetter. Vezetőedző: Christian Dolezal

Fehérvári Titánok: Kornakker – Vehmanen, Imre, Schoenmakers (1), Aisnworth, Antilla – Reiter 1, Szabó B. (1), Részegh, Szita 1 (1), Péter B. 1 – Láday (1), Szaller, Vizi (1), Mazzag, Hamvai – Sándor F., Erdei, Varga B., Kiss Zs. (1), Kiss P. Vezetőedző: Kóger István

Kiállítás: 6., illetve 6 perc

A középszakasz előtt senki sem gondolta volna, hogy a rájátszásba jutásról az alsóházban az utolsó forduló fog dönteni. Történhetett mindez azért, mert a Vienna Capitals II megtáltosodott a sokak szerint teljesen lényegtelennek tűnő fordulók alatt, és előbb a Sportclub Csíkszereda ellen nyert otthon, majd talán a sorozat egyik legnagyobb meglepetését okozva pénteken este 5-4-re legyőzte a Ferencvárost, hazai jégen.

Meleg pillanatok Kornakker Dániel kapuja előtt Fotó: vienna.at

Így akarva vagy akaratlanul, de hallatlan izgalmassá tették a végjátékot, teljesen éles és nyílt csata várt a Titánokra, akik a héten egyszer már legyőzték Fehérváron a sárga-feketéket. Ráadásul nem is kezdtek rosszul a bécsi ifjak, és mindjárt az 5. percben Eric Raymond Ylitalo vette be Kornakker Dániel ketrecét Fabio Rohm passzából. 1-0.

Alig telt el két perc a középső harmadból, amikor növelte előnyét a vendéglátó, Philipp Pelz váltotta gólra Fabio Artner átadását. 2-0. Szerencsére hamarosan jött a válasz Péter Balázs révén. 2-1. A meccs hajrájába fordulva Reiter Attila az 50. percben egyenlített Kiss Zsombor korongjából, felélesztve a Titánok reményeit. 2-2. Majd 38 másodperccel a vége előtt Szita Donát talált be Dusan Sidor kapujába, kiharcolva ezzel végérvényesen a Titánok továbbjutását a rájátszásba, 2-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában