Üzenet az olimpikonoknak

2018.02.02. 20:57

A Fejér megyei gyerekek jókívánságai Phjongcshangig kíséri őket

Fehérvári, sárbogárdi és alsószentiváni kisiskolásokat fogadott a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) a szervezet budapesti székházában.

Nagy Péter

A tanulók büszkén mutatták alkotásaikat a jelenlévőknek

Fotó: Igari Balázs

Kovács István mezőfalvi maratoni futó, az olimpiai mozgalom elhivatott népszerűsítőjének közbenjárásával három Fejér megyei általános iskola nebulói személyesen adhatták át üzeneteiket a MOB főtitkárának, Vékássy Bálintnak. A gyerkőcök jókívánságaikat egy naplóban egyesítették, amit a MOB fővárosi székházában nyújtottak át a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletének. Az ünnepélyes átadón Vékássy mellett a MOB kommunikációs főmunkatársa, Vasvári Ferenc, a Magyar Sí Szövetség részéről pedig Bajai András elnök, Kapitány Ildikó főtitkár, Gémes Renáta sajtós munkatárs, valamint a phjongcshangi ötkarikás játékokon magyar színekben induló szabadsíző, Elizabeth Swaney is jelen volt.

A tanulók büszkén mutatták alkotásaikat a jelenlévőknek
Fotós: Igari Balázs

A remek hangulatú eseményen a gyerekek nemcsak fotózkodhattak Swaney-vel, de kérdéseket is tehettek fel a téli olimpiára készülő sízőnek. A székesfehérvári Németh László Általános Iskola 2/D. osztálya Vargáné Gárdonyi Mária vezetésével különösképpen kitett magáért, hiszen a diákok néhány nap alatt száznál is több alkotást gyűjtöttek össze a versenyzőknek. A Dél-koreai Phjongcshangban február 9. és 25. között megrendezésre kerülő téli olimpián 19 magyar sportoló vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában