Jégkorong

2018.02.28. 21:23

A Fehérvár AV19 csapata igazán izgalmassá tette a kvalifikáció hajráját

Az EBEL alsóházi középszakasának nyolcadik fordulójában a már biztos playoff-tag Dornbirnt lepte meg a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

A szlovén Ales Music (kékben) két gólt lőtt a Dornbirn kapujába

Fotó: Koppán Viktor Dávid

URangadóra gyülekeztek a kék-fehér mezbe öltözött drukkerek a Raktár utcában. 2015 után végre ismét rájátszásban szeretne szurkolni a fehérváriakért szorító publikum, s bizopny, közel áll a csapat ahhoz, hogy az EBEL legjobbjai között szerepeljen. Ehhez azonban legalább a kvalifikáció második helyén kell végeznie. Kellettek a pontok, mégha a középszakasz tabellájának éllovasa ellen is kellett begyűjteni azokat.

Elsöprő lendülettel kezdett a Fehérvár AV19 a Dornbirn ellen. Erdély Csanád korongja a kapuvason csattant a hazaiak második támadásából, majd aztán Stroj kapus egy percen belül kétszer is maga mögé piszkálhatott. A 4. percben egy formás, elndületes attak végén Olivier Latendresse vette be a dornbirni ketrecet, majd a következő minutumban egy újabb lendületes roham nyomán a téli olimpiáról visszatérő Ales Music mattolta az osztrákok kapuvédőjét, 2-0. Végig irányította a játékot a fehérvári együttes az első harmadban, de a szünetig már nem találtak célt a korongok. Vagy Stroj hárított, vagy centikkel elkerülte a ketrecet a pakk. A játékrész vége előtt Kóger és Magnan birkózása késztette tapsra a nagyérdeműt.

A középső periódusra a Dornbirn jártékosai jöttek ki harcosabban. Pörgött, hajtott a DEC, de a Bulldogok nem haraptak, csak riogattak. A 25. percben Erdély Csanád köthetett volna béklyót a vendégek nyakörvére, de ziccere nyonmán a kapu mellé szállt a korong. A találkozó derekán sikerült kivédekezni egy emberhátrányt, igaz, Carruth-kapust egyszer a kapuvas segítette ki. A 32. percben aztán egy véleményes bírói ítélet után maradt a buli a fehérvári harmadban, Brodie Reid pedig a kék vonal közeléből a kapu jobb oldalába bombázott, 1-2. Hamar elolvadt a kétgólos fór, mert 45 másodperc telt el, s egy kontra végén Grabher Meier egílizált, 2-2. Nem tört össze a Volán, nem sokkal a harmad vége előtt emberelőnybe került, s a 38. percben Latendresse második találatával újra vezetést szereztek a kék-fehérek, 3-2. Sőt, alig, hogy közölte a gólszerző nevét a helyi szpíker, egy kapu előtti kavarodásból Ales Music is duplázott, 4-2.

A szlovén Ales Music (kékben) két gólt lőtt a Dornbirn kapujába
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Nem adta fel a Dornbirn, két perc telt el a harmadik felvonásból, mikor D. Sylvester góljával lopózott közelebb az osztrák egylet, 4-3. Sárpátki nagy helyzete után Manavian lőtte torkon Stroj kapust, aki némi ápolás után hajolt ismét a ketrec elé. Újabb fehérvári lehetőségek maradtak kihasználatlanul, majd egy páros büntetés alatt, McMonagle kapta tisztán a korongot, s kilőtte a bal felsőt, 4-4. A harmad utolsó perceiben kettős fórban sem találtak be a hazaiak. A hosszabbítás is gól nélkül telt, a büntetőlövések során pedig .a második sorozat elején Szabó Krisztián betalált, McMonagle azonban nem, nyert a Volán.

 

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19–Dornbirn 5-4 (2-0, 2-2, 0-2, 0-0, 1-0) büntetőkkel

Székesfehérvár, 3055 néző. Vezette: Piragic, Zgonc (Smetana, Soós)

FAV19: Carruth – Uotila (1), Meland, Kóger, Hári, Erdély – Stipsicz (1), Manavian (1), LoVecchio, Latendresse 2(egyik ee), Gilbert – Szirányi, Palin (1), Luttinen (1), Music 2, Antilla – Szaller, Kocsis, Szabó K. 1, Reisz, Sárpátki. Vezetőedző: Hannu Järrvenpää.

DEC: Stroj – Magnan, Gauthier Leduc, D’Alvise (1), Timmins (1), Reid 1 – Caruso, Connelly, Fraser (1), D. Sylvester 1, Grabher Meier 1(1) – McMonagle 1, Vallant, Pance, Arniel, Neubauer – Wolf, Haberl, Häußle, Macierzynski. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Kiállítások: 10 ill. 14 perc Kapura lövések: 31-25

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában