KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.02.19. 19:34

Bravúros karate siker: Kovács Máté veretlenül zárta a hétvégét

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Kovács Máté veretlenül zárta a hétvégi, II. Kiskun Kupát.

Nagy Péter

Fotó: FKA

Nyolc ország közel 400 karatékája lépett tatamira a kiskunfélegyházi kyokushin karate seregszemlén. Sensei Mátó Katalin formagyakorlatos különítménye ismét remekelt, közülük a serdülő korosztályú Mayer Eszter hibátlan teljesítményét aranyéremmel honorálták a pontozók. Reichert Jázmin és Vereb Zsolt pedig egyaránt a dobogó legalsó fokára állhatott fel az I-es kategóriában.

Az akadémisták két ifistájával, Hortobágyi Kristóffal és Németh Mátéval is elégedett lehet sensei Bőke Béla.

A már testvédő nélkül küzdő Hortobágyi aranyérméhez nem férhetett kétség, míg Németh hatalmas csatában szerzett bronzérmet a -60 kilogrammosok között.

A fehérvári érmesek Fotó: FKA

A fehérváriak egyik legjobb eredményét azonban Kovács Máté szállította a serdülők között, aki a döntőbe vezető úton két remekbe szabott test-KO-t és egy védhetetlen fejrúgást is kiosztott. Kovács a fináléban sem talált legyőzőre, így veretlenül zárta a hétvégi megmérettetést.

A Dezső Kata, Nagy Natália, Fekete Gergely hármas a Belgiumban megrendezésre kerülő Diamond Cupra készül, ezért a trió tavaszi idénye az antwerpeni versennyel kezdődik február 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában