Volán Fehérvár

2018.01.05. 11:00

Edzők képzése a Börgöndi úton

A Volán Fehérvár öttusázóinak Börgöndi úti telepén ötnapos, nemzetközi edzőképzésre kerül sor a hazai szövetség szervezésében.

Horog László

Fotó: A szerzõ

Az új év második hetében, január 8-tól a Magyar Öttusa Szövetség első alkalommal szervezi meg – a nemzetközi szövetség (UIPM) tavaly elindított oktatási tervének megfelelően zajló – az úgynevezett 3. szintű edzőképzést a Volán öttusázóinak Börgöndi úti sportkomplexumában. Az eseményre hat országból érkeznek előzetesen kiválasztott szakemberek, továbbá Magyarországról a Testnevelési Egyetemen a közemúltban újraindított öttusaedzői képzés hallgatói is jelen lesznek, utóbbiak ezzel teljesítik kötelező szakmai gyakorlatukat.

Neves vendégek tartanak különböző témájú, kizárólag angol nyelvű előadásokat. A sportág legfontosabb kérdéseiről beszél majd a rendezvényen Christian Roudaut (UIPM), Alexandre Franca (UIPM), Szabó Gergely, Bognár Gábor (MÖSZ), Kulcsár Ágnes (MÖSZ/UIPM), Magyary István (MÖSZ), Németh István (angol szövetségi kapitány), Ladvenszky József (MÖSZ), Gallai István (MÖSZ), a Pécsi Egyetem képviseletében pedig Bodó Dávid és Mayer Petra. A hármas szintű képzés sikeres elvégzése után Senior Coach tanúsítványt kapnak a résztvevők. A nemzetközi szövetség által az edzők számára összeállított tanúsítványi szintek a következők: 1. Development Coach, 2. Coach, 3. Senior Coach, 4. Elit Coach.

Sárvári László
Fotós: Horog László

A UIPM képzését a magyar szakemberek képzésével a honi szövetség főtitkára, Gallai István koordinálja.

- A nemzetközi szövetség azzal a reménnyel kezdeményezte a képzést, hogy minden nemzeti szövetséget ösztönözzön arra, legyen része a programnak. Fontos: mindenütt ismerjék fel annak fontosságát, hogy szakembereink a korábbinál jóval több időt szenteljenek a sportolók nevelésének különböző szakaszaira – közölte Gallai István.

A szervezők szeretnék népszerűsíteni a sportágat, a korábbi gyakorlatnak megfelelően most is szívesen látnak érdeklődőket az előadásokon. A belépés ingyenes, aki kíváncsi a szimpóziumra, a szövetség honlapján regisztrálhat. A házigazda klub ügyvezető elnöke, Sárvári László elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy ők a házigazdák.

- A tavalyi évben általunk rendezett junior világbajnokság az év legjobban szervezett versenye volt. Ez is szerepet játszott, hogy a nemzetközi és a honi szövetség ránk bízta az edzőképzés lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában