BENIDORM

2018.01.23. 18:58

A Videoton FC vereséget szenvedett második edzőmeccsén

Nem tudott felülkerekedni lengyel ellenfelén a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton FC, a Wisla Kraków egygólos győzelmet aratott.

Ferencz Balázs

 

Videoton FC-Wisla Kraków 0-1 (0-1)

Videoton: Tujvel – Fiola, Juhász, Tóth, Stopira – Nego, Varga, Nikolov, Hadzic – Kovács, Lazovics. 2. félidő: Kovácsik – Bolla, Mocsi, Tóth, Tamás – Szabó, Réti, Varga, Pátkai – Kovács, E. Hadzic. Vezetőedző: Marko Nikolics

Wisla: Buchalik – Sadlok, Llonc, Boguski, Arsenic, Mitrovic, Basha, Kolar, Wasilewski, Macecki, Bartkowski. Vezetőedző: Joan Carrillo

Először szerepelt a Videoton együttesében a macedón válogatott középpályás, Boban Nikolov, mint ahogy első alkalommal nézett farkasszemet korábbi csapatával a Wisla Krakkó vezetőedzője, Joan Carrillo, valamint a piros-kékek korábbi játékosa, Nikola Mitrovics.

A fehérváriak kezdtek aktívabban, az első negyedóra végén Juhász játszott középre fejjel, Stopira pedig előrevetődve talált a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Alig telt el öt perc, s Lazovics szabadrúgásból lőtt a bal alsó sarok felé, a krakkói portás bravúrral hárított. Ezután átvette az irányítást a lengyel bajnokság nyolcadik helyén álló Wisla. Kolar szólója végén Tujvel védett bravúros mozdulattal, majd a 42. percben Mitrovics tekert kapu elé egy szabadrúgást, Arsenic néhány méterről fejelt, s megint a fehérváriak télen szerződtetett kapusa védett hatalmasat. A 44. percben Fiola megkapta második sárga lapját, s így a pirosat is, ami megpecsételte a Vidi sorsát. A szabadrúgáshoz Mitrovics állt oda, s 25 méterről bombagólt ragasztott a jobb felsőbe, 0-1.

Fordulás után szinte teljes sort cserélt Marko Nikolics, mégis aktívabbá vált a Vidi játéka. Helyzet azonban a lengyelek előtt adódott, Boguski a kapufát találta el. A meccset végig játszó Kovács István nagy helyzetben lőhetett, de rátartottak a lábára, a bíró azonban nem ítélt tizenegyest. A Wisla Krakkó az 1969-es 4-0-s siker után újra legyőzte a Videotont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában