Összeállt a program

2018.01.19. 09:00

Vérteskozma és a Bence-hegy idén is várja a futókat

Azt már évek óta megszokhattuk, hogy Kaufer Tamás ultrafutó idejekorán tájékoztatja az általa szervezett versenyekről a futás szerelmeseit, nem történt ez másként idén sem.

Káldor András

Ideális környezet várja a futókat Vérteskozmán, valamint a Bence-hegyi távokon is

Fotó: Káldor András

13. versenyéhez érkezett a Kaufer Tamás által kitalált Vérteskozma Rock ’n’ Roll Futás, amely talán a legközelebb áll a szívéhez. Nem véletlen, hiszen a sorban ez a viadal volt az első, amelyet életre hívott. Emellett évről évre rendkívül sikeres a lebonyolítása, és az ország szinte minden szegletéből érkeznek futók a Székesfehérvártól 25 kilométerre, a Majki-tavak előtt csodálatos környezetben található helyszínre.

- Március 18-án rajtol a verseny, lényegében három nap alatt elfogytak a rajtszámok a leghosszabb, 15 kilométeres szakaszra, bár még azért néhány helyet tudok biztosítani. Az 5 kilométeres versenyre azonban még van lehetőség nevezni. A távok a megszokottak, megmaradt az 1 kilométeres örömfutás a gyerekeknek és szülőknek.

Az utóbbi években a Bence-hegyi Rock and Roll futás is népszerű verseny lett?

- Ebben az évben már negyedszer vághatnak neki az érdeklődők a megmérettetésnek, augusztus 20-án. Bár még messze van, de reméljük, hogy az időjárási körülmények kedvezőbbek lesznek, mint tavaly, amikor a versenyt megelőző éjszaka szakadt az eső, és ettől sokan megrettentek. Itt is 5, 10 és 15 kilométeres távok lesznek, a pálya szintkülönbsége pedig elég meredek, mivel 2,5 kilométeren belül 100 méter.

2017-ben debütált az új kezdeményezése, egy terepfutó verseny. Ez is sorozattá nőheti ki magát?

- Egy héttel a Bence-hegyi futás után, 26-án kerül sor a 2. Kopaszkutya Rock ’n’ Roll Terepfutás-Teljesítménytúrára. Ez teljesen más útvonalon és terepen lesz, mint a vérteskozmai megmérettetés, a várgesztesi vár érintésével többkörös, 11, 22, 33 kilométeres távokkal, 250 méteres szintemelkedéssel egy körön belül. Nem kis kihívást jelenthet az indulóknak, mert makadám, köves és sáros terepviszonyok között kell teljesíteni a távokat. A tapasztalatok nagyon jók voltak, mindhárom távon sokan indultak, bízom abban, hogy az idei versenyen még többen állnak rajthoz.

Ideális környezet várja a futókat Vérteskozmán, valamint a Bence-hegyi távokon is
Fotós: Káldor András

A kezdő futókat szerette volna megszólítani a versenyeken. Ez a cél realizálódott?

- Nagyon örülök annak, hogy tényleg nagyon sok, a futást éppen csak elkezdő futó választja a versenyeket, és tudom azt a sikerélményt adni számukra, amely meghatározó lehet egész életükben a versenyzéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában