Sinkó nemzetközi céljai

2018.01.06. 09:00

Kétszeres Európa-bajnokként vonulna vissza a székesfehérvári testépítő

A 44 éves Sinkó Zoltán továbbra is elnyűhetetlen, a zsúfolt tavalyi versenyév után újra a sportág elitjébe vágyik.

Nagy Péter

Sinkó Zoltán a római világbajnokságon harmadik lett

Fotó: WBPF

Másodszor is a kontinens trónjára ülne fel a fehérvári sportoló, aki először 2014-ben a Koszovóban megrendezett fitnesz- és testépítő Eb-n hódította el a megtisztelő címet. Az ősszel, két hónap leforgása alatt hat megmérettetésen induló testépítő a 2017-es esztendő nagy részét versenyekre való felkészüléssel és szigorú diétával töltötte. Sinkó az elmúlt idők magánéleti válsága ellenére remek eredményekkel képviselte hazánkat a nemzetközi seregszemléken, az ősszel hét alkalommal is dobogóra állhatott.

- Talán egy kicsit túlvállaltam magam, ami a múlt év versenyeit illeti – kezdte a székesfehérvári body builder.

- Mentségként annyit fűznék hozzá, hogy nekem mindig evés közben jött meg az étvágyam, mindig szerettem a kihívásokat, ezért is álltam pódiumra ilyen sokszor.

- Negyven felett is remek formában tartja magát, hogyan sikerül ezt elérnie?

- Lemondásokkal és edzésekkel. Ha az ember igazán szeretne valamit, azt csakis kemény melóval tudja megszerezni. Nálam a tréning mellett kiemelt szerepe van az étkezésnek is. Igazából, itt nemcsak a testépítésről van szó, ez már egy életforma. A megfelelő táplálkozásnak és a mindennapi mozgásnak köszönhetően makkegészséges vagyok, ez az elismeréseknél is fontosabb számomra. A privát életben megtaláltam a számításomat, partneremnek, Szilviának sokat köszönhetek. Egyébként ő is a sportág szerelmese, fitneszmodellként már kipróbálta magát az idén.

- Tavaly a római vb-n is indult. Melyik eredményére a legbüszkébb 2017-ből?

- Tény, hogy az olaszországi világbajnokság volt a legkeményebb versenyem az elmúlt évben. Több mint egytucat, kiválóan felkészített testépítővel kellett felvennem a versenyt. Az a miliő, ami a taljánoknál körülvette az egész eseményt, nagyon megfogott, az ott elért harmadik helyemmel elégedett vagyok. Az utolsó tíz fellépésemen hétszer dobogós helyen végeztem, Romániában csak a pontozók miatt nem nyertem.

Sinkó Zoltán a római világbajnokságon harmadik lett
Fotós: WBPF

- Mit várhatunk öntől idén?

- Nemzetközi sikereket. Én minden versenyt, amin elindulok, meg akarok nyerni. Az ősszel, édesapám halála után is színpadra álltam, próbáltam ugyan véka alá rejteni a mentális problémáimat, de nem sikerült. Az izmok stresszállapotban nem hazudnak, így nem tudtam a legjobb formámat nyújtani. Ha ismét Európa-bajnok leszek, akkor visszavonulok talán.

- Hol tart a felkészülése ?

- A pihenést hamarosan kemény munka váltja, a Balatoni úti sportcentrumban kiváló körülmények között edzhetek. Állami támogatás híján önerőből és helyi vállalkozók adományaiból készülök: Erdős Zoltánék az étkeztetésemben, Major Gáborék a versenyeztetésemben segítenek – mondta Sinkó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában