Céljuk a rájátszás

2018.01.08. 21:55

Két kiírásban is a végsőkig menetelnének a Koronázók

A Budapest Wolves ellen rajtoló bajnokságban a play-offért küzd a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata.

Nagy Péter

amfo

Az előzetes számítások szerint minimum 1270 kilométernyi utazás vár a székesfehérvári alakulatra a hazánkban zajló Amerikai Football Bajnokság (HFL) 2018-as idényében. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Fejér megyei gárda egy osztrák alacsonyabb osztályban is érdekelt idén, akkor megállapíthatjuk, igen sűrű program elé néz Pál Tibor Kornél legénysége.

- Január 14-én kezdjük a felkészülést, az alapozás egészen február közepéig tart majd – kezdte Pál Tibor Kornél, a Koronázók edzője.

- Március 7-én, vasárnap egy szerb együttes ellen szeretnénk lemérni, hogy hol tartunk az előkészületekben. A mérkőzést követően egy rövid mátraházi edzőtábort terveztünk a játékosoknak, aztán megkezdődnek a HFL küzdelmei. Hogy mikor rajtol az osztrák liga, azt pontosan még nem tudjuk, de áprilisban már biztosan játszunk a sógoroknál zajló bajnokságban is. A keret összetétele még változhat, új arcok érkezhetnek hozzánk a februárban meghirdetett toborzónk alkalmával is, illetve a próbajátékon résztvevők közül is válogathatunk. A amerikai idegenlégiósaink februárban csatlakoznak be a munkába, heti három edzéssel igyekszünk majd minél jobb erőnlétet kialakítani a csapat tagjai számára. Nehéz célokat megfogalmazni az előttünk álló szezonra – főleg azért, mert a tengerentúli játékosok nem szerepelhetnek az Ausztriában zajló versengésben -, de úgy érzem, hogy a jelenlegi állomány néhány új igazolással kiegészülve sikeres lehet mindkét fronton. A honi bajnokságot rájátszást érő helyen fejeznénk be, az osztrák alsóbb ligákat pedig megnyernénk. Ehhez azonban egy új edzői gárda szükségeltetik, ezért a szakvezetésben is lesz változás – mondta a tréner.

HFL-MENETREND

Március 24.

F. Enthroners-Budapest Wolves

Április 7.

Nyíregyháza Tigers-F. Enthroners

Április 22.

Dunaújváros Gorillaz-Enthroners

Május 5.

F. Enthroners-Budapest Cowbells

Május 19.

F. Enthroners-Győr Sharks

Június 3.

Miskolc Steelers-F. Enthroners

Június 16.

F. Enthroners-Budapest Eagles

Az elődöntők mérkőzéseire június 30-án és július 1-én kerül sor, a döntőt július 14-én rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában