Veretlenek

2018.01.23. 21:48

Harmadik meccsén sem kapott ki a Puskás FC

1-1-es döntetlenre végzett a Puskás Akadémia FC labdarúgócsapata az NK Osijek ellen a spanyol edzőtáborban.

Nagy Péter

xx

Puskás Akadémia FC-NK Osijek 1-1 (0-0, 0-0, 1-1)

Puskás: Hegedüs – Spandler, Mevongou, Klinar, Osváth, – Madarász; Márkvárt – Knezevic, Prosser, Molnár G. – Radó. Edző: Pintér Attila.

A felcsútiak partneregyesületeként funkcionáló eszéki csapat ellen vívta soron következő felkészülési mérkőzését az edzőmeccseken eddig százszázalékosan teljesítő Puskás. Azt nem mondhatni, hogy egymásnak rontottak volna a felek a négyszer harminc percesre tervezett összecsapás elején, a horvátok ugyan valamivel többet birtokolták a labdát kezdetben, de a pontrúgásaikon kívül igazi veszélyt nem jelentettek Hegedüs Lajos kapujára. Az első valamire való Puskás-lövésre a 30. percig kellett várni, amikor az egykori Osijek-játékos, Josip Knezevic 25 méterről lőtt Malenica kezébe. A második harmad is ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: az eszékiek inkább a levegőben, míg a felcsútiak a földön voltak aktívabbak. A magyar együttes néha egészen mélyen visszahúzodott a saját térfelére védekezni. Pintér Attila fiai megfelelően hajtották végre a taktikai utasításokat a spanyolországi edzőtárborban lejátszott eddigi találkozókon, hiszen a Fejér megyeiek hálója még egyszer sem zördült meg. A 68. percben azonban megszakadt a jó sorozat, miután egy jobb oldali beadásból Muzafer Ejupi szerzett vezetést a Osijeknek, 0-1. A 85. percben a szintén volt eszéki, Antonio Perosevic egyenlített. A horvát szélső jobbról élesen belőtt szabadrúgásába nem ért bele senki, ez pedig megzavarta a nem túl magabiztos Kukic kapust, ami így a hálóban kötött ki, 1-1. A 90. percben hasonló helyről végezhetett el pontrúgást Perosevic, a horvát játékos beadásából Poór Patrik bólintott mellé. A 96. percben újfent a Puskás 77-se került főszerepbe, amikor egy labdaszerzés után megiramodott az Osijek kapuja felé, de a bevetődő Pusic megakadályozta a felcsúti játékost a gólszerzésben. A 112. percben ismét az agilis Perosevic ívelhetett be szabadrúgást, ami után Szakály Péter csukafejese épphogy elment a kapu mellett. A 117. percben a sötétedés miatt a bíró beszüntette a meccset, így maradt az 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában