szezonnyitó viadal

2018.01.27. 11:19

Fiatal döntős magyarok szerepelnek a nemzetközi öttusa-viadalon

Két csoportban, összesen 72 öttusázó harcolt a döntőbe jutásért a Peridot Fedettpályás Nemzetközi Versenyen.

Ferencz Balázs

Nem fulladt érdektelenségbe a szezonnyitó öttusaviadal, 33 magyar, azon belül 13 székesfehérvári versenyző csatázott a fedett pályás viadal selejtezőjében. Az A jelű csoportban az egyiptomi Eslan Hamad kezdett a legjobban, nyerte a vívást, a medencében pedig elég volt számára egy közepes úszás is, hogy tartsa vezető pozícióját az összetettben. A fehérváriak közül Harangozó Bence állt a legjobban két szám után, a 10. volt ekkor a Volán Fehérvár sportolója. Harangozó végül a 20. helyen masírozott a döntőbe. Rajta kívül ebből a gruppából Regős Gergely, Bruckmann Gergő, Klis Krisztián, Szép Balázs, Berecki Richárd és Szabó Illés jutott tovább. A műtétje után visszatérő Demeter Gergely a 22. helyen ért célba.

A B csoportban a fehérorosz Kyrill Kasjanyik gyengén úszott, de remekelt a vívópáston, így a kombinált szám előtt az élre állt. Az Alba Öttusa SE pentatlonistája, Strobl Krisztián döntős pozícióban, a 15. helyen állt ekkor. Strobl végül elkombizta magát, nem jutott döntőbe, viszont ebből a csoportból Tomaschof Soma, Fröhlich Tamás (VF) és Farkas Martin (VF) is továbblépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában