Nyugati túrán a Volán

2018.01.19. 19:12

Előbb a Salzburggal, majd a Dornbirnnel csatázik a Fehérvár

Az EBEL soros fordulóiban, szombaton a Red Bull Salzburg, majd egy nappal később a Dornbirn fogadja a Fehérvár AV19 jégkorong csapatát.

Ferencz Balázs

Idén egyszer már legyőzte a Salzburgot a Fehérvár, igaz, Ausztriában nem termett babér

Fotó: Soós Attila

Utóbbi két mérkőzésén 10 gólt kapott a Fehérvár AV19, s csak kétszer örülhetett találatnak, így már csak matematikai esélye maradt a Volánnak arra, hogy már az alapszakaszban kiharcolja a playoff-szereplést. Azonban az utolsó négy összecsapás sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen most hétvégén osztrák portyán száll harcba a pontokét az együttes, majd fogadja a Medvescak Zágrábot és a Red Bull Salzburgot. Szombaton 19.15 órakor is a mozart-városiak néznek farkasszemet az Ördögökkel, majd vasárnap 17.30-kor a Dornbirn látja vendégül Hannu Järvenpää gárdáját.

- Jó lenne nyerni a következő mérkőzéseken, de reálisan kell látni, hogy Salzburg nem a legkönnyebb helyszín a vendégcsapatok számára. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért – tekintett előre a fehérváriak finn vezetőedzője, Hannu Järvenpää. – Ha nem sikerül a legjobb hat között a rájátszásba jutni, akkor is meg lesz az esély a playoff-ra, de akkor kicsit keményebben kell dolgozni. – utalt a tréner a középszakasz összecsapásaira, ahol a 7-12. helyezett csapatok közötti oda-vissza körök után az első kettő jut a rájátszásba. – A csarnok hangulata, a mi a nagy erősségünk, de nyílván ez magától nem nyer meccseket. A védekező játékunk egyre jobb lesz, de még közel sem tökéletes. Amin mindenképpen sokat kellene fejleszteni, azok a speciális helyzetek, az emberelőnyös és -hátrányos játékkal sem lehetünk elégedettek – mutatott rá az edző.

- Csak az egyszerű játékunkat kell játszanunk, teljesen mindegy, hogy éppen vezetünk eggyel, vagy az ellenfélnél van az előny – adott hangot véleményének Mac Carruth, a Fehérvár AV19 kapusa. – Tartanunk kell magunkat a saját játékunkhoz, nem szabad, hogy az érzelmeink magukkal ragadjanak, s akkor jönnek a győzelmek, mint eddig. Leginkább a saját játékomra fókuszálok, de mindig felkészülünk az ellenfél emberelőnyös játékából, hogy kitől számíthatok lövésre. Egyénileg azonban nem készülök senkire, pláne most, amikor az ellen a Salzburg ellen játszunk, mely csapatnak négy sornyi jó játékosa van.

Idén egyszer már legyőzte a Salzburgot a Fehérvár, igaz, Ausztriában nem termett babér
Fotós: Soós Attila

A Red Bull a tabella harmadik helyén áll, a fehérváriak pedig nyolc pontra és négy pozíciónyi távolságra vannak a hatodik helyezett Zágrábtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában