A Kaposvár megállította az Albát

2018.01.06. 21:36

A fehérvári kosarasok nyolc diadal után veszítettek

Győzelmi reményekkel utazott, ám vereséget szenvedett az Alba kosárcsapata Belső-Somogyban. A hazaiak 78-64-re győztek.

Horog László

Marko Spica (fehérben) és Chris Horton küzdelme Fotó: delfinek.hu

A fehérvári kék-fehérek kiváló szériát produkáltak az utóbbi két hónapban, bajnokin nem szenvedtek vereséget, legutóbb a bajnoki címre is esélyes Egis Körmendet verték könnyedén az Alba Regia Sportcsarnokban, 115-75-re. Győzelmi reményekkel utaztak Somogyországba is. A vállával műtött Markovic Luka természetesen nem állhatott rendelkezésre, valamint a lábát fájlaló amerikai kulcsember, Trevis Simpson sem vállalta a játékot. Az első kosarakat a meglepően magabiztos, jól célzó vendéglátók szerezték, gyorsan elléptek 6-0-ra, majd a folytatásban is dirigáltak, a fehérváriak nem találták a ritmust. Az Alba első pontjai Hill sikeres büntetői nyomán születtek, igaz, akkor már 9-0-ra vezettek a kaposváriak. Feljöttek a koronázóvárosiak, Lóránt és Harris vezérletével fordítottak (13-14), de előnyüket nem tudták megtartani, ismét a hazaiak pillanatai következtek, az első negyedet egy ponttal nyerték, 21-20. A folytatásban a tengerentúli irányító, Kasey Hill vezetésével, meg zsinórban szerzett két kosarával, három ponttal megugrott a Fehérvár, de előnyüket nem tudtuk megtartani, a túloldalon Dunn és a belső ember, Spica volt elemében. Félidőben semmi sem dőlt el, egy ponttal vezetett a Kaposvári KK, 37-36-ra.

Marko Spica (fehérben) és Chris Horton küzdelme Fotó: delfinek.hu

Fordulás után jobbára a házigazdáknál volt a szűk előny, ám a harmadik negyed zárása előtt erőre kaptak Lóránték, csak ők találtak be, egypontos előnnyel, valamint kellő önbizalommal várhattuk a záró tíz percet. Ivosev nagyszerűen játszott, a mezőny legjobbjának bizonyult, mindig betalált, amikor kellett. Remek társra lelt Tóth Péter személyében, aki fontos triplákat dobott, valamint büntetőit is magabiztosan értékesítette. Nyolc, zsinórban aratott győzelem után szenvedett vereséget az Alba Fehérvár. Egyszer minden sorozat megszakad, ez most következett be.

 

Kaposvári KK–Alba Fehérvár 78-64 (21-20, 16-16, 13-15, 28-13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1200 néző, vezette: Földházi T., Török R., Balogh Gy. (Schäffer B.)

Kaposvár KK: Dunn 14/6, Baki 3/3, Ivosev 29/3, Hendlein 6, Spica 14. Csere: Tóth P. 9/6, Hock 1, Blaskovits 2. Vezetőedző: Fekete Ádám

Alba Fehérvár: Hill 12, Mohammed 5/3, Harris 12/3, Lóránt 15/3, Keller Á. 6. Csere: Keller I. -, Kovács Á. 6, Horton 3, Filipovics 5/3. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában