Utánpótlás

2017.12.18. 10:00

A Videoton egykori irányítója, Szigetvári Zoltán az akadémián tevékenykedik

Tizennyolc évesen mutatkozott be az élvonalban, közel egy évtized elteltével beült az iskolapadba, nappali tagozaton, tanári diplomát szerzett, majd edzősködni kezdett. Az utánpótlásban dolgozik, korosztályos bajnokcsapatot épített.

Horog László

Fotó: Pesti Tamás

- Az egykori Münnich, jelenlegi Tóvárosi Általános Iskolában kezdtem sportolni, testnevelés tagozatos suli volt, a kosárlabda volt a döntő. Következett a Székesfehérvári Sportiskola, az volt a városban az utánpótlást nevelő műhely. Onnan kerültem a Vidibe, 14 évesen kezdtem a piros-kékeknél, országos Ifjúsági Kupát nyertünk. Tizenhét évesen már a felnőttekkel edzettem, Guóth Iván és Tóth Attila irányítása mellett.

Az élvonalban 18 évesen játszott először, katonaság alatt a kaposvári Honvéd Táncsics SE együttesét erősítette, sok fehérvárival. Korábbi társai közül Hajnics Imre, Horváth László, Blaumann Antal, Dreifinger Zoltán is Belső-Somogyban pattogtatott.

- Másfél év után tértem vissza a Videotonba, a klub pár évvel később ezen a néven megszűnt. A tanulást választottam, nappalin kezdtem tanulmányaimat Vasban, a tanárképzőn, 26 évesen. Játszottam is a suli csapatában, az egyetemi bajnokságban, kétszer bajnokok lettünk, ezzel feljutottunk az NB I/B-be, de egyszer sem vállaltuk az indulást, anyagi okok miatt. Az edzősködésbe is belekezdtem, az intézmény második csapatát edzettem. De akkoriban a tanulás mellett még a játék volt fontosabb, ami nem is ment rosszul. Az utolsó fél évben elengedtek Dombóvárra, az NB I A-csoportjában szereplő gárdához. A főiskolán 30 felett dobtam, Dombóváron pedig 10-12 pontot. Az államvizsga után visszatértem szülővárosomba, a Fehérvár KC-ban két évet játszottam az NB I/B-ben, aztán befejeztem a kosárlabdázást.

Tanítani kezdett, valamint edzői munkát vállalt az Albacomp utánpótlásában.

Fotós: Pesti Tamás

- Lezajlott az átalakítás, az edzőkkel a Dávid Kornél Kosársulihoz, majd a DKKA-hoz kerültünk. A név változott, ugyanott dolgozunk, ugyan-olyan elvek szerint. Viszont az évek múltával egyre jobb körülmények között tevékenykedhettünk. Mindig fiatalokat dirigáltam, kenguru és gyermek korosztállyal rendszeresen jutottunk döntőbe, a serdülőkkel aranyat nyertünk.

Szigetvári a megyei amatőr bajnokságában pattogtatott a régi, kosaras társakkal, a Fehérvár, majd a Vadmalacok együttesében. Két éve hagyta abba, fájós térde miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában