Válogatott keretben

2017.12.30. 14:00

Négy fehérvári is szerepel a válogatott U16-os kosarasok keretében

Négy kosárlabdázóval képviselteti magát a 16 éven aluli fiú kosarasok válogatott keretében az Alba Fehérvár-DKKA utánpótlása.

Horog László

Fotó: Horog László

A rendkívül magas szám a koronázóvárosi kosarasoknál folyó szisztematikus munka eredménye. Kovács Ákos, Takács Erik, Kass Balázs, Somlai-Kiss Máté, valamint Peresztegi Nagy Ákos – a játékosok a fotón balról jobbra, a szakvezető középen – képviseli a kék-fehéreket az U16-os, nemzeti együttesnél. A válogatott csapat jelenleg komoly terhelés alatt van, a karácsonyt megelőzően, december 19-től 21-ig a Balkán Kupán szerepeltek Bukarestben, a házigazda Románia, Bulgária és Szerbia együttesével, fiataljaink mindhárom összecsapásukat elvesztették a román fővárosban. Előzőleg négy közös edzésen vettek részt Fehérváron, Váradi Attila vezetőedző és Peresztegi Nagy Ákos másodedző társaságában. A bukaresti volt a brigád első felkészülési tornája, amely része a 2018 nyarán következő, Divizió B-s Eb-re való felkészülésnek. A fiúk nem sokat pihenhettek, hétvégén Wroclaw-ban lépnek pályára az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV), Lengyelország, Csehország és Szlovákia gárdája ellen.

Fotós: Horog László

- A keretben 2002-ben és 2003-ban született kosarasok szerepelnek. A Balkán Kupán mindegyik meccsünket elvesztettük, akadtak jó megmozdulásaink és kevésbe sikeresek egyaránt. Ami feltétlenül öröm, hogy Kass Balázst beválasztották az allstar csapatba, a legjobb ötösbe. A fehérvári irányító kimondottan jól teljesített, a többiek is megtették a magukét. A külföldön játszó magyar tehetségek nem tartottak velünk, ráadásul betegségek és sérülések miatt nem tudtunk a legjobb összeállításban pályára lépni. A közeljövőben még erősebbek lehetünk, ha az Alba utánpótlásának nigériai centere, Awogbemi Sodiq megkapja az állampolgárságot. A hírek szerint ez nyárig bekövetkezhet – közölte Peresztegi Nagy Ákos edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában